V Cincinnatiju ponovitev wimbledonskega finala

Carlos Alcaraz (Foto: FB)

Na turnirju masters v Cincinnatiju se bosta pomerila finalista letošnjega Wimbledona, Španec Carlos Alcaraz in Srb Novak Đoković. Prvi je v sobotnem polfinalu s precej napora premagal Poljaka Huberta Hurkacza, slednji pa bolj gladko Nemca Alexandra Zvereva.

Carlos Alcaraz (Foto: FB)

Prvi igralec sveta Alcaraz je nil že na robu izpada, saj je Poljak dobil prvi niz, v drugem pa je imel pri 5:5 žogico za zmago. Špancu je uspelo izsilit podaljšano igro ter nato preobrniti tok srečanja za zmago z 2:6, 7:6 (4) in 6:3.

V drugem polfinalu je imel Đoković manj težav z Zverevom. Drugi igralec sveta je bil boljši v dveh nizih z 7:6 (5) in 7:5.

S tem je vse nared za nov obračun trenutno najbolj vročih igralcev na svetu. “To je trenutno moj največji izziv,” se je proti novemu srečanju z Alcarazom po zmagi ozrl Đoković.

Zmagovalec 23 turnirjev za grand slam bo namreč po zmagi v polfinalu odprtega prvenstva Francije in porazu v finalu Wimbledona lahko svojo pripravljenost proti prvemu igralcu sveta zdaj preveril še na trdi podlagi. “To bo dober test pred odprtim prvenstvom ZDA,” je dodal.

Izida, polfinale:
Carlos Alcaraz (Špa) – Hubert Hurkacz (Pol) 2:6, 7:6 (4) in 6:3;
Novak Đoković (Srb) – Alexander Zverev (Nem) 7:6 (5) in 7:5.

Vir: Tenis Slovenija, STA