V Brežicah vse pripravljeno na edinstven Paris Open 2022

Tik pred odprtjem poletja bo v soboto, 18. junija, v Brežicah potekal edinstven Paris Open 2022. Poleg tenisa bodo otroci odkrivali francosko kulturo in kulinariko. 

pariz - V Brežicah vse pripravljeno na edinstven Paris Open 2022
V soboto, 18. junija, se bo dogajalo v Brežicah.

Prizadevamo si odgovoriti na vprašanje “Kaj pomeni biti udeležen na svetovno znanem teniškem turnirju v Franciji?” in ob tem spodbujati otrokovo radovednost, da spozna svojo igro in da se tekom dogodka razvija še v boljšega posameznika,” pravijo organizatorji dogodka, Teniški klub Brežice in Teniška akademija Gospod Ficko.

Najmlajše bodo popestrili z animacijo, kot je francoska štafeta, giant jenga in mini dirka po Franciji, hkrati pa bo potekala delavnica, kjer bodo otroci ustvarjali znameniti Eiffelov stolp.

Zanimivost bo kategorija TENIŠKI VRTEC, saj ne bodo pripravili običajnega turnirja, ampak bodo izvedli skupinsko ogrevanje in igre, primerne za vse začetnike, tudi tiste, ki še ne igrajo samostojno. “Zelo priporočamo udeležbo, saj je to najprijaznejši način, da se vaš otrok prvič preizkusi na ‘turnirju’,” dodajajo organizatorji.

Vzporedno se bo odvijal MINI in MIDI turnir, kjer bodo tokrat izvedli ekipno tekmovanje klubov. Timski duh pomaga vsakemu igralcu. Gradi na borbenosti, karakterju, odločnosti in nepopustljivosti, hkrati pa vsak posameznik gradi celoto, ki jo ekipa potrebuje. Pogoj za prisotnost so trije člani istega kluba, v primeru individualne prijave, bodo združili posameznike v tričlansko ekipo.

Poskrbljeno bo za pravo francosko teniško vzdušje, kjer se bodo igralci pomerili v naslednjih kategorijah:

  • TENIŠKI VRTEC – teniške igre, animacija
  • MINI (RDEČA ŽOGA) – ekipno tekmovanje (2013 in mlajši)
  • MIDI (ORANDŽNA ŽOGA) – ekipno, tudi dvojice (2012 in mlajši)
  • ZELENA ŽOGA – ekipno, tudi dvojice
  • U12 in U14 – posamezno

Turnir se bo pričel ob 9.00 uri z otvoritveno ceremonijo, zaključek pa s podelitvami medalj in nagrad. Predvidoma bodo končali z vsemi kategorijami okoli 15.00 ure. “Vabljeni ste VSI, tudi tisti, ki se turnirja ne boste udeležili,” sporočajo iz teniškega kluba Brežice. “Na dogodek so vabljena tudi slovensko-francoska podjetja, saj želimo spodbuditi povezovanje in izmenjavo poslovnih priložnosti ter izkušenj.”

Prijave so možne TUKAJ ali na 051/202-090 (Goran) ali sucur.goran@gmail.com

Vidimo se 18.6.2022, na teniškem igrišču v Parizu, ups… Brežicah.