Uspešen začetek Bedeneta v kvalifikacijah Monte Carla

Slovenski tenisač Aljaž Bedene se je na turnirju serije ATP Masters v Monte Carlu vrnil na zmagovalne tirnice. V 1. krogu kvalifikacij je brez večjih težav s 6:2 in 6:4 premagal povabljenca organizatorjev Huga Nysa.  

Bedene še korak oddaljen od mesta v glavnem delu turnirja. (Foto: Lucy Nicholson/Reuters)
Bedene še korak oddaljen od mesta v glavnem delu turnirja. (Foto: Lucy Nicholson/Reuters)

Za Aljaža Bedeneta je bil to šele tretji obračun v zadnjih dveh mesecih. Po tem, ko je konec februarja zaradi poškodbe nesrečno ostal brez polfinalnega obračuna na turnirju serije ATP 500 v Riu de Janeiru, je nato izpadel v 1. krogu Mastersa v Miamiju, v začetku tega tedna pa še v 1. krogu turnirja serije ATP 250 v Marakešu.

Aljaž je proti Hugu Nysu, ki na ATP lestvici zaseda 436. mesto veljal za absolutnega favorita in to na igrišču tudi potrdil. Francoz mu je sicer dvakrat v obračunu odvzel začetni udarec, a Aljaž si je tekom celotnega obračuna priboril kar 14 žogic za “break” in jih 5 tudi izkoristil.

Na papirju težja naloga Bedeneta čaka v 2. in hkrati zadnjem kvalifikacijskem krogu, ko mu bo nasproti stal Japonec Taro Daniel. 75. igralec sveta je Bedeneta z 2:0 v nizih ugnal lansko leto v Istanbulu, rezultat v zmagah na medsebojnih srečanjih pa je sicer 1:1. Bedene je bil namreč leta 2015 v njunem prvem medsebojnem obračunu prav tako boljši z 2:0.

ATP Masters Monte Carlo (Monako, €5,207,405, pesek, zunaj), posamezno
1. krog kvalifikacij: Bedene A. (Slo/5) – Nys H. (Fra) 6:2, 6:4
2. krog kvalifikacij: Bedene A. (Slo/5) – Daniel T. (Jap/8) [14.4.]