Ups, to nisem jaz; Serena nerodno odkorakala z igrišča

37-letna Serena Williams na Odprtem prvenstvu Avstralije dokazuje, da morda lahko še enkrat poseže celo po 1. mestu na WTA lestvici, kar ji je očitno že stopilo v glavo. Američanki se je tako mudilo na centralno igrišče, da je povsem preslišala, kako so najprej sprejeli prvo igralko sveta.

Serena je mislila, da je prva (Foto: Tennisworldusa.com)

Ko je slišala, da kličejo prvo na WTA lestvici, se je nerodno obrnila in odkorakala nazaj v tunel, Simona Halep pa se je le smejala. Američanka ni še vodilna, prvi korak k temu cilju pa bi bila zagotovo zmaga na OP Avstralije.

Spomnimo se: Serena Williams in Simona Halep sta se med v osmini finala Odprtega prvenstva Avstralije pomerili desetič. Romunka je edini medsebojni obračun dobila leta 2014 na zaključnem turnirju v Singapurju, zadnji štirje pa so pripadli Američanki. Tako je bilo tudi tokrat. Halepova je tekmo sicer pričela na najboljši možen način, saj je že v 1. igri na servis Američanke prebila do “brejka” in to brez izgubljene točke.

A Serena je odgovorila na najboljši možen način. Prikazala je nekaj izjemne teniške igre in s 6 zaporednimi osvojenimi igrami že po 21 minutah igre povedla z 1:0 v nizih.

Tudi v 2. nizu je Američanka hitro povedla z “brejkom” prednosti (2:1) in vse je kazalo, da bi obračuna lahko bilo hitro konec. Romunka se s tem ni strinjala, v 4. igri drugega niza prišla do “ribrejka” in rezultat poravnala na 2:2. Svojo priložnost je izkoristila v 10. igri drugega niza, ko je na servis Američanke najprej povedal z 0:30, nato pa pri rezultatu 30:40 dočakala napako Williamsove in obračun popeljala v 3. niz.

https://www.youtube.com/watch?v=q3DM9VpA1yM