Umaška poslastica pripadla Marcu Cecchinatu

Junak letošnjega turnirja v Umagu s svojo izbranko. (Foto: Croatia Open Umag/Instagram)

Junak letošnjega turnirja v Umagu s svojo izbranko. (Foto: Croatia Open Umag/Instagram)

Italijanski tenisač Marco Cecchinato leta 2018 zagotovo ne bo kar tako pozabil. Turnirski zmagi v Budimpešti in polfinalu na Roland Garrosu je 25-letnik dodal še turnirsko zmago v Umagu, kjer je v finalni poslastici ugnal Argentinca Guida Pello. 

Junak letošnjega turnirja v Umagu s svojo izbranko. (Foto: Croatia Open Umag/Instagram)
Junak letošnjega turnirja v Umagu s svojo izbranko. (Foto: Croatia Open Umag/Instagram)

Gledalci na osrednjem igrišču teniškega centra v Umagu so bili zagotovo priča eni izmed boljših finalnih tekem v zadnjem času. Kljub temu, da letos v Umagu morda ni bilo tistih najbolj zvenečih imen, sta za odlično finalno partijo poskrbela 25-letni Italijan Marco Cecchinato in 3 leta starejši Argentinec Guido Pella.

Že prva igra je pokazala, da sta v finale prišla tenisača, ki nasprotniku ne bosta dopustila niti ene gladko osvojene igre. Tako en kot tudi drug sta se v prvem nizu prebila do 3 žogic za brejk, Cecchinato pa je bil tisti, ki je nasprotniku dvakrat odvzel začetni udarec in na prvi pogled brez večjih težav dobil prvi niz. A temu ni bilo tako, saj je, če je želel prebiti Argentinca, moral odigrati napadalno in brez večjih napak.

Kljub temu, da ni igral slabo, je kazalo, da Pella nima pravega orožja, s katerim bi ugnal razpoloženega Italijana. Slednji je z mnogimi skrajšanimi žogicami znova dokazal, da ima ogromno mero občutka in da je tudi s svojim backhand udarcem igralec, ki lahko poskrbi za atraktiven in nadvse zanimiv obračun. Vseeno se je Italijan v drugem nizu znašel v zaostanku z 2:4, a se s tremi zaporednimi osvojenimi igrami vrnil v vodstvo (5:4). V podaljšani igri je Cecchinato hitro povedel s 4:0, Argentincu se je nato še uspelo približati na 3:4, česarkoli več pa mu Italijan ni dopustil.

Sezono začel na 109. mestu, sedaj 22. igralec sveta

O tem, da se je Marco Cecchinato v letošnji sezoni dokazal na veliki sceni, ni več nobenega dvoma. Italijan je leto 2018 pričel na 109. mestu ATP lestvice, po izjemnih rezultatih v letošnji sezoni pa se sedaj lahko pohvali že z 22. položajem v svetovnem moškem tenisu. “Mislim, da je najboljši trenutek v mojem življenju. To leto sem osvojil dva naslova, v Roland Garrosu prišel do polfinala. Počutim se odlično, saj bom jutri 22. igralec sveta. Sem zelo srečen, predvsem zato, ker sem igral zelo, zelo dobro,” je po obračunu proti Pelli dejal Italijan, ki je lansko leto v Umag pripotoval z dvema zmagama na svojem kontu na ATP turneji, letos pa Umag zapušča s 23.

ATP Umag (Plava Laguna Croatia Open, €501,345, pesek), finale
Cecchinato M. (Ita/3) 
– Pella G. (Arg) 6:2, 7:6(4)