Umag: Z naslovne fotografije ostal le še Bedene!

Čorić in Fognini sta se že poslovila, Bedene še ne. (Foto: croatiaopen.hr)

Čorić in Fognini sta se že poslovila, Bedene še ne. (Foto: croatiaopen.hr)

Slovenski tenisač Aljaž Bedene je na dan, ko je praznoval svoj 30. rojstni dan, na turnirju serije ATP 250 v Umagu zabeležil novo zmago. V tekmi 2. kroga je bil Ljubljančan s 7:6(3) in 6:3 boljši od italijanskega upa Jannika Sinnerja. 

Čorić in Fognini sta se že poslovila, Bedene še ne. (Foto: croatiaopen.hr)
Čorić in Fognini sta se že poslovila, Bedene še ne. (Foto: croatiaopen.hr)

Prvi lopar Slovenije je proti 17-letnemu Italijanu Janniku Sinnerju upravičil vlogo favorita in si tako še drugič v karieri priigral mesto v četrtfinalu turnirja serije ATP 250 v Umagu. Mladi Italijan, ki je v letošnji sezoni že nanizal tudi 16 zaporednih zmag, se je pričakovano izkazal za neugodnega tekmeca, a Bedene je bil tisti, ki je v zaključku obeh nizov bil bolj zbran.

Prvi niz je trajal kar uro in 5 minut, oba tenisača pa sta po dvakrat izgubila svoj začetni udarec. V podaljšani igri je prevladoval Bedene, ki je hitro pobegnil do prednosti s 6:1, tie-break pa na koncu dobil s 7:3. V drugem nizu je slovenski tenisač ubranil vse tri žogice za ‘break’, sam pa izkoristil svojo edino, ki si jo je priigral v 6. igri, ko mu je uspel ‘break’ za vodstvo s 4:2.

Po Fogniniju še slovo Čorića

Za razliko od Bedeneta, 2. kroga kot zmagovalca nista uspela zaključiti prva nosilca turnirja, Fabio Fognini in Borna Čorić. Tako Italijan kot tudi Hrvat sta bila v 1. krogu prosta, v 2. pa klonila proti italijanskemu tenisaču.

Fognini je osvojil le dve igri, saj je obračun proti Stefanu Travaglii pri zaostanku z 1:6 in 1:2 predal, Čorić pa je naletel na razigranega Italijana Salvatoreja Carusa, ki je letos v Umagu zabeležil že 4 zmage, med drugim v kvalifikacijah izločil tudi Nika Razborška.

Bedene lovi prvo zmago proti Srbu

Najvišje uvrščeni tenisač na ATP lestvici, ki je še ostal v igri za naslov v Umagu, je zdaj Srb Laslo Djere, naslednji pa je njegov rojak Dušan Lajović. Prav proti slednjemu se bo v četrtfinalu pomeril Bedene, ki proti tokratnemu nasprotniku zmage še ni zabeležil. Tenisača sta se do sedaj pomerila dvakrat, leta 2011 v Zagrebu, ko je Lajović obračun dobil z 2:0 v nizih, drugič pa letos na pesku v Rimu, kjer je bil končni rezultat 7:6(5), 6:7(3) in 6:1 v korist Srba.

ATP 250 Umag (Hrvaška, pesek, zunaj), posamezno (M)
1. krog
: Cecchinato M. (Ita/5) – Bedene A. (Slo) 3:6, 2:6 
2. krog: Bedene A. (Slo) – Sinner J. (Ita) 7:6(3), 6:3 
Četrtfinale: Bedene A. (Slo) – Lajović D. (Srb/4) [19.7., 20.00]

Že izpadel, 1. krog kvalifikacij
Caruso S. (Ita/1) – Razboršek N. (Slo/Alt) 6:3, 6:2