U18: Pika Doberlet najboljša v Ljubljani, Luka Videnović v Medvodah

Zmagovalka U18 turnirja v Ljubljani je Pika Doberlet (na fotografiji levo).

16-letni Luka Videnović je zmagovalec Petrol odprtega prvenstva U18 na igriščih TK Spin Medvode. V finalu je s 3:6, 6.3 in 6:3 ugnal Maxa Stolleckerja. Že v nedeljo se je turnirske zmage na igriščih TK Center Court veselila Pika Doberlet. 

Zmagovalka U18 turnirja v Ljubljani je Pika Doberlet (na fotografiji levo).

V Ljubljani se je pretekli konec tedna predstavilo 16 igralk. V četrtfinale je presenečenje na papirju pripravila Michelle Pernat (ŽTKMB), ki je z 2:0 v nizih odpravila 2. nosilko turnirja Aljo Širovnik (PTUJ). Pernatova tudi v polfinalu ni bila daleč od uspeha, saj je proti Špeli Sedej (TK-CC) dobila prvi niz in se tekmici dostojno upirala tudi v drugem.

V finale se je na koncu vendarle prebila dve leti starejša Sedejeva, ki je v obračunu za turnirsko zmago izzvala 1. nosilko turnirja Piko Doberlet (TR-KR). Slednja se je do finala prebila zelo prepričljivo, tudi v finalu pa upravičila vlogo favoritinje. Za igralko, ki na TZS lestvici v kategoriji U18 zaseda visoko 3. mesto, je to druga turnirska zmaga na turnirjih pod okriljem Tenis Slovenije v kategoriji U18. Prvič je bila najboljša že lani maja na igriščih TK Triglav Kranj, ko je v finalu odpravila Niko Perić.

Petrol OP Ljubljane U18
(TK Center Court, dekleta, pesek)

Četrtfinale
Doberlet P. – Šolaja T. 6:0, 6:0
Milosavljevič L. – Djošan N. 6:3, 6:2
Sedej Š. – Mastnak E. 4:6, 6:0, 6:3
Pernat M. – Širovnik A. 6:4, 6:4

Polfinale
Doberlet P. – Milosavljević L. 6:1, 6:1
Sedej Š. – Pernat M. 1:6, 6:4, 6:1

Finale: Doberlet P. – Sedej Š. 6:4, 6:2


Videnović v finalnem obračunu boljši od Stolleckerja.

Številčnejša je bila zasedba v Medvodah, kjer se ja na turnirju fantov v kategoriji U18 predstavilo kar 32 igralcev. V polfinale so se prebili prvi štirje nosilci, Max Stollecker, Luka Videnović, Boris Barjaktarević in Klas Gorenšek. Predvsem Stollecker se je moral za preboj med najboljše štiri zelo potruditi. V četrtfinalu se je rešil v podaljšani igri tretjega niza, kjer je Miho Bajžlja (TKMED) ugnal z rezultatom 7:2.

Stollecker se je kasneje mimo Barjaktarevića prebil v finale, kjer pa je na koncu moral priznati premoč klubskemu soigralcu Videnoviću. Sprva sicer ni kazalo tako, saj je prvi niz z rezultatom 6:3 pripadel Stolleckerju. Videnović je uspel rezultat obrniti v svojo korist, s čimer se je Maxu oddolžil za oktobrski poraz na igriščih TK Triglav Kranj. Rezultat v zmagah v medsebojnih obračunih je sedaj 6:2 v korist Videnovića.

Petrol OP Medvod U18
(TK Spin Medvode, fantje, trda podlaga)

Četrtfinale
Stollecker M. – Bajželj M. 6:2, 2:6, 7:6(2)
Barjaktarević B. – Bole N. G. 6:4, 6:4
Gorenšek K. – Lunder M. I. 7:6(6), 7:6(2)
Videnovič L. – Koblar R. 6:1, 6:3

Polfinale
Stollecker M. – Barjaktarević B. 6:2, 7:5
Videnovič L. – Gorenšek K. 6:1, 6:2

Finale: Videnović L. – Stollecker M. 3:6, 6:3, 6:3