U16: Pri dekletih najboljša Veritsa Yaneva, pri fantih Mark Laubič v kategoriji A in Dan Turnšek v kategoriji B

Zaključilo se je tudi odprto prvenstvo za dekleta in fante do 16. leta. Zmago je pri dekletih slavila Veritsa Yaneva. Pri fantih je v kategoriji A zmago slavil Mark Laubič, v kategoriji B pa Dan Turnšek. 

OP U16 dekleta.

Dekleta so dvoboje odprtega prvenstva odigrale na TK As Litija. V polfinale sta se suvereno prebili 1. in 2. nosilka, Lana Pleskovič (TC-LJ) in Veritsa Yaneva (BREŽI). To je uspelo tudi Amber Ivani Erenda (ŽTKMB), ki je v četrtfinalnem obračunu Tei Zore (VANGA) prepustila le 4 igre v prvem nizu, v drugem pa nobene. Karolina Trnovski (LUKAKP) si je mesto v polfinalu zagotovila z rezultatom 6:1 in 6:2, ko je premagala Tio Markl (KRŠKO). V polfinalu sta Pleskovič in Erenda v prvem nizu odigrali podaljšano igro, ki jo je dobila slednja, na koncu se je v finale prebila Amber Ivana Erenda, ki je zaigrala proti Veritsi Yanevi, ki je skozi celo prvenstvo igrala izjemno suvereno in ni prepustila nobenega niza nasprotnici. Na koncu je zmago v dveh nizih s 6:1 in 6:1 slavila Yaneva.

Fantje so odigrali v kategorijah A in B na igriščih TK Spin Medvode. V kategoriji A je zmago slavil Mark Laubič (ŽTKMB), ki je finalnem obračunu ugnal 1. nosilca Jošta Pečovnika (SL-LJ). Oba sta se do finalnega obračuna prebila v dveh nizih. Nekoliko bolj napeti obračun je odigral Laubič v boju za polfinalno mesto, ko je igral s Tayem Klepom (TK-CC) in sta odigrala podaljšano igro v drugem nizu. Dobra sta igrala tudi Mai Winterleitner (TK-CC) in Alexander Burmakin (SL-LJ), ki sta se uspela prebiti vse do polfinala. V kategoriji B je največ pokazal Dan Turnšek (ŠD_LOK). V polfinale so se uspeli prebiti Nejc Laznik (ŽTKMB), kot eden izmed treh nosilec, ki so igrali v polfinalu, zraven Arneta Medaka (MAXLJ). Tako Laznik kot Medak sta med najboljšimi štirimi morala priznati premoč nasprotnikoma, Danu Turnšku in Hugotu Merkunu (TK-AB), ki sta se pomerila v finalnem obračunu. Tam pa je bil boljši Dan Turnšek, ki je v dveh odličnih nizih slavil zmago odprtega prvenstva. Hugotu Merkunu je prepustil le eno igro v prvem nizu, drugega je dobil brez težav s 6:0.

OP 16 – dekleta
(TK As Litija, tepih)

Rezultati do četrtfinala

Četrtfinale
Pleskovič L. – Flere K. 6:1, 6:4
Erenda A. I. – Zore T. 6:4, 6:0
Trnovski K. – Markl T. 6:1, 6:2
Yaneva V. – Malchenko D. 6:1, 6:3

Polfinale
Erenda A. I. – Pleskovič L.  7:6(4), 6:1
Yaneva V. – Trnovski K. 6:1, 6:1

Finale: Yaneva V. – Erenda A. I.  6:1, 6:1


 OP 16 – fantje A
(TK Spin Medvode, trda podlaga)

Rezultati do četrtfinala

Četrtfinale
Pečovnik  J. – Šuštaršič Kalin N. 6:0, 6:2
Burmakin A.  – Majsitz L. L. 6:0, 6:1
Winterleitner M. – Pavčič M. 6:2, 6:2
Laubič M. – Klep T. 6:0, 7:6(5)

Polfinale
Pečovnik  J. – Burmakin A. 6:3, 6:0
Laubič M. – Winterleitner M. 6:2, 6:3

Finale: Laubič M. – Pečovnik  J. 5:7, 6.3, 6:4


OP U16 – fantje B
(TK Spin Medvode, trda podlaga)

Rezultati do četrtfinala

Četrtfinale
Turnšek D. – Oset S. 6:1, 6:0
Laznik N. – Čenčič D. 7:5, 6:3
Medak A. – Jelovčan G. 6:3, 6:3
Merkun H. – Košir F. 6:1, 6:3

Polfinale
Turnšek D. – Laznik N.  6:3, 6:0
Merkun H. – Medak A. 6:3, 3:6, 10:3

Finale: Turnšek D.  – Merkun H. 6:0, 6:1