U16: Nezaustavljivi Artnak na 5 tekmah izgubil le 8 iger, Pia Petelinšek najboljša v Velenju

Bor Artnak melje dalje.

Bor Artnak melje dalje.

V preteklem vikendu so bili znova aktivni tudi tenisači in tenisačice v starostni kategoriji Zala U16. V Portorožu je z zbiranjem lovorik nadaljeval letos zares izjemni Bor Artnak, v Velenju, kjer so se merila dekleta, pa je največ pokazala Pia Petelinšek, ki je bila v finalu boljša od Zale Vnuk. 

Pia Petelinšek v finalu boljša od Zale Vnuk.
Pia Petelinšek v finalu boljša od Zale Vnuk.

V Velenju se je zbralo 14 deklet, kar je prvima nosilkama Pii Petelinšek (ŽTK Maribor) in Karin Dirnbek (TK Krško) omogočilo, da sta bili brez boja uvrščeni v četrtfinale. Dirnbekova je v tesnem boju za polfinale ugnala Nalo Kovačič (ŽTK Maribor), mesto v nedeljskem polfinalu pa so si uspele priigrati še Pia Petelinšek, Erika Manevska (TK Spin Medvode) in Zala Vnuk (TK Talent).

Vnukova je že v soboto odigrala dva zahtevna obračuna, a kljub temu v nedeljo našla dovolj moči za zmago proti Dirnbekovi. Predstavnica TK Talent je bila boljša z 2:6, 6:1 in 6:4, v drugem polfinalu pa je Petelinškova prepričljivo s 6:1 in 6:1 ugnala Manevsko. Za finalni obračun je več energije ostalo Petelinškovi, ki je Vnukovo premagala s 6:4 in 6:2 ter tako upravičila vlogo 1. nosilke.

Zala U16, odprto prvenstvo 3 (TK Velenje)

Dekleta, polfinale
(1)Petelinšek P. – Manevska E. 6:1, 6:1
Vnuk Z. – (2)Dirnbek K. 2:6, 6:1, 6:4

Finale: (1)Petelinšek P. – Vnuk Z. 6:4, 6:2

VSI REZULTATI


Artnak tudi v Portorožu brez konkurence

Precej večje število tekmovalcev se je zbralo v Portorožu, kjer je turnir Zala U16 potekal pod organizacijo TK Hari. Že v 2. kolu je izjemno formo potrdil državni prvak do 14. leta starosti Žiga Švec (ŽTK Maribor), ki je po prepričljivi uvodni zmagi presenetil Joba Japlja (TK Spin Medvode). Švec je 2. nosilca turnirja ugnal s 5:7, 6:4 in 6:2, na krilih zmage nad Japljem pa nadigral še Miloša Bogunovića (6:0, 6:0).

Bor Artnak melje dalje.
Bor Artnak melje dalje.

V zgornji polovici žreba je bil od ostalih tenisačev za razred močnejši Bor Artnak, ki v uvodnih dveh kolih ni izgubil niti ene same igre. Kot prvi je igro proti Artnaku v četrtfinalu dobil Tristan Flander (TK Radomlje), ki se je ustavil pri 3 osvojenih igrah, enako pa velja tudi za polfinalista Nala Soka (TC Ljubljana).

V finalu se je Artnaku poizkušal zoperstaviti Švec, ki je bil v drugem polfinalu s 6:2, 4:6 in 6:2 boljši od Nikole Puntariča (TD Slovan). Državni prvak do 16. in 18. leta starosti je upravičil vlogo favorita in dvoboj dobil s 6:2 in 6:0.

Zala U16, odprto prvenstvo 3 (TK Hari Portorož)

Fantje, polfinale:
(1)Artnak B. – Sok N. 6:2, 6:1
(3)Puntarič N. – Švec Ž. 2:6, 6:4, 2:6

Finale: (1)Artnak B.  – Švec Ž. 6:2, 6:0

VSI REZULTATI