Turnir v Indian Wellsu se vrača oktobra

Indian Wells (Foto: Google)

Prestižni teniški turnir v Indian Wellsu v Kaliforniji se vrača oktobra, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Organizatorji, ki so morali turnirja serije ATP in WTA dve leti zapovrstjo prestaviti zaradi pandemije novega koronavirusa, so to potrdili v današnji izjavi za javnost na spletni strani ATP.

Indian Wells (Foto: Google)

Dejali so, da je rešitev začasna ter da se turnir že leta 2022 vrača v ustaljeni marčevski termin pred tekmovanjem v Miamiju na Floridi. Datum začetka oktobrske različice še ni znan. Vodstvi tekmovanj ATP in WTA bosta datum določili po potrditvi jesenskega koledarja teniške sezone.

Leta 2020 je turnir, ki neuradno nosi naziv peti grand slam sezon, odpadel zaradi prvega vala okužb z novim koronavirusom v ZDA, letošnji pa zaradi drugega koronskega vala, potovalnih omejitev ter prepovedi obiska gledalcev.

ATP je objavila še spremembo termina za turnir v Stockholmu. Ta bo namesto oktobra zdaj na sporedu med 7. in 13. novembrom in bo potekal istočasno kot tekmovanje najboljših mladih tenisačev NextGen v Milanu.

Vir: Tenis Slovenija, STA