Tudi Venus Williams brez nastopa v Melbournu

Ameriška teniška zvezdnica Venus Williams je morala zaradi poškodbe odpovedati nastop na prihajajočem Odprtem prvenstvu Avstralije. Dvainštiridesetletnica se je poškodovala na pripravljalnem turnirju v Aucklandu, poroča britanski BBC.

Williams je sicer za nastop na prvem Grand Slamu sezone v Melbournu prejela posebno povabilo organizatorja, na turnir pa se je pripravljala v novozelandskem Aucklandu.

Tam je izgubila v drugem krogu proti Kitajki Lin Zhu z 1:2 v nizih, a se pri tem poškodovala. Namesto starejše od sester Williams je posebno povabilo prejela Avstralka Kimberly Birrell.

Danes je nastop v Melbournu, kjer se bo prvi od štirih turnirjev velike četverice v sezoni začel 16. januarja, zaradi poškodbe stegenske mišice odpovedal tudi prvi igralec lestvice ATP, Španec Carlos Alcaraz.

Nastop na pripravljalnem turnirju v Adelaide naslednji teden pa je odpovedala prva igralka lestvice WTA, Poljakinja Iga Swiatek, ki toži nad bolečinami v rami. Glede njenega nastopa v Melbournu informacij še ni.

Vprašljiva pa je za OP Avstralije zmagovalka OP ZDA leta 2021, Emma Raducanu. Na turnirju v Auckalndu si je namreč Britanka zvila gleženj.

Vir: Tenis Slovenija, STA