Tudi Jakupovićeva preskočila prvo oviro v Seulu

Dalila Jakupović v Seulu uspešno mimo prve ovire. (Foto: zimbio.com)

Dalila Jakupović v Seulu uspešno mimo prve ovire. (Foto: zimbio.com)

Ob Tamari Zidanšek je Slovenija dobila še drugo predstavnico, ki se ji je uspelo prebiti v 2. krog WTA turnirja v Seulu. Da je temu tako, je zaslužna Dalila Jakupović, ki je v 1. krogu ugnala domačo kvalifikantko, za mesto v četrtfinalu pa se bo po vsej verjetnosti pomerila proti 2. nosilki turnirja. 

Dalila Jakupović v Seulu uspešno mimo prve ovire. (Foto: zimbio.com)
Dalila Jakupović v Seulu uspešno mimo prve ovire. (Foto: zimbio.com)

Tri Slovenke so se ta teden udeležile WTA turnirja v Seulu, glede na to, da sta se dve med seboj pomerili že v 1. krogu, pa si boljšega izkupička od dveh zmag v uvodnem krogu ne bi mogli želeti. Tamari Zidanšek je včeraj pripadel vseslovenski obračun proti Poloni Hercog, mesto v 2. krogu pa si je uspela priboriti tudi Dalila Jakupović.

Obračun zaključila s 4 zaporednimi osvojenimi igrami

Po tem, ko se je 27-letni Primorki za las izmuznil nastop v glavnem delu turnirja v Quebec Cityju, se je 3.-najvišjeuvrščena Slovenka izkazala v Seulu. V 1. krogu je po uri in 52 minutah igre s 3:6, 6:4 in 6:3 ugnala domačo kvalifikantko Na Lae Han.

Jakupovićeva obračuna proti 230. igralki sveta ni pričela ravno najbolje, saj je v prvem nizu nikakor ni našla pravih občutkov pri svojem začetnem udarcu. V polje je namreč spravila le 46 odstotkov prvih servisov, kar je bilo premalo za zmago v prvem nizu. Bolje je nadaljevala v drugem nizu, ko je hitro povedla s 4:0, na koncu pa niz dobila s 6:4. V začetku tretjega niza Slovenki znova ni kazalo najbolje. Korejka je namreč z brejkom povedla s 3:2, od tedaj naprej pa Jakupovićeva igre ni več izgubila.

Jakupovičeva aktivna tudi v dvojicah

Za razliko od Hercogove sta se Tamara Zidanšek in Dalila Jakupović v tem tednu v Seulu odločili tudi za nastopanje v konkurenci dvojic. Zidanškova je moči združila s Slovakinjo Anno-Karolino Schmiedlovo in v 1. krogu že klonila, višje pa kotira Dalila, ki bo nastopila skupaj s Hrvatico Darijo Jurak. V konkurenci posameznic se bo Zidanškova v 2. krogu pomerila proti Alji Tomljanović, Jakupovićeva pa proti boljši iz obračuna Kumkhum L. – Bertens K.

WTA Seul (Južna Koreja, $250,000, trda podlaga), 1. krog
Jakupović D. (Slo) – Han N. (Kor/Q) 3:6, 6:4, 6:3
Zidanšek T. (Slo) – Hercog P. (Slo) 6:1, 6:3

2. krog:
Zidanšek T. (Slo) – Tomljanović A. (Avs)
Jakupović D. (Slo) – Kumkhum L./Bertens K.

Dvojice, 1. krog:
Hsieh S.Y./Hsieh S-W. – Schmiedlova A. K./Zidanšek T. 6:4, 6:4
Rus A./Stojanović N. – (2)Jakupović D./Jurak D.