Tsitsipas prvi finalist Monte Carla

Grk Stefanos Tsitsipas s je prvi finalist teniškega turnirja Masters 1000 v Monte Carlu. V polfinalu je s 6:4, 3:6 in 6:4 premagal drugopostavljenega Italijana Jannika Sinnerja, ki je v koledarskem letu 2024 doživel šele drugi poraz.

Stefanos Tsitsipas (Foto: ATP)

V nedeljskem finalu bo Cicipas igral z boljšim iz obračuna med prvopostravljenim Srbom Novakom Đokovićem in osmim nosilcem Norvežanom Casperjem Ruudom.

Cicipas je tudi proti Sinnerju potrdil dobro formo, ki jo v kneževini ob Sredozemskem morju kaže že ves teden. V prvem nizu je Italijanu odvzel servis v tretji igri za vodstvo z 2:1, minimalno prednost pa je obdržal do konca niza. Sinner si ni priigral niti ene žogice za break.

Povsem drugače je bilo v drugem nizu, kjer je Sinner povedel s 3:0. Še najbolj tesno je bilo pri vodstvu Italijana s 5:3, saj je na svoj servis moral ubraniti kar pet žogic, da tekmec ni znižal na 5:4. Kar Grk ni izkoristil, je Sinner kaznoval z izenačenjem na 1:1 v nizih.

Vse je kazalo na zmago favoriziranega Sinnerja, ki je v tretjem nizu povedel z 2:0 in prednost držal do izida 4:2. Odločilna je bila osma igra, kjer je Grk vnovič imel pet break žogic, tokrat pa peto izkoristil in izenačil na 4:4, povedel, nato pa v 10. igri Sinnerju še drugič odvzel servis ter po dobrih dveh urah in pol slavil zmago. Bržkone bi se razpletlo drugače, če bi Sinner pri vodstvu s 3:1 izkoristil eno od dveh točk za 4:1.

Za Grka bo to že tretji finale v Monte Carlu. Obenem pa prva priložnost za turnirsko zmago po lanskem slavju v Los Cabosu.

STA 2024