Tsitsipas: “Na pesku sem treniral več kot Nadal”

Stefanos Tsitsipas je letos eden najboljših peščenih igralcev na svetu. Med drugim je premagal tudi Rafaela Nadala, ta pa mu je poraz maščeval nekaj tednov kasneje v Rimu. 

Stefanos Tsitsipas (Foto: Tennisworldusa.com)

Grk je povedal: “Če imaš otroke, je najbolje, da začnejo na pesku. Ta podlaga je dobra za telo in napredek tenisača. Na njej se naučiš drsati in uporabljati taktike. Nato se lahko premikaš na trdi podlagi. Treniral sem … morda se motim, mogoče to ni točna ocena, ampak treniral sem od 6. leta pa do 14. leta samo na pesku. Verjetno več kot Rafael Nadal (smeh). Ne da sem blizu temu, kar je on dosegel, ampak si lahko predstavljate. Celotno življenje sem igral, preden sem šel na akademijo Mouratoglou.”

Tsitsipas je dodal, da čuti svobodo, saj v primeru, da če mu stvari ne gredo po planu v tenisu, ima vedno alternativno možnost. Zelo rad snema video blog, raziskuje svet in se uči. “To je še ena stvar, o kateri razmiščjam. Sprosti me, pomaga mi ostati optimističen.”Vseeno pa ni zadovoljen s tem, kako trenutno trenira. “Včasih postanem jezen med treningom, ker vem, da se bo trening poznal tudi na tekmah.  Zato skušam ostati miren in osredotočen, da ostanem na pravi poti. Da bom imel več možnosti, ko bom igral tekmo. Mogoče zveni čudno, ampak tako mislim, da je. To deluje zame.”

“Včasih sem preveč defenziven. Visok sem, imam močne udarce, in prevečkrat sem preveč previden. Na treningu pa ja, včasih se preveč jezim. Delam neumne napake, ki jih ponavadi ne bi. Na treningu mi včasih manjka adrenalina, ki ga dobim med tekmami,” je še dodal.