Tsitsipas izgublja priljubljenost

Nevihta, ki se je razbesnela v New Yorku, je močno okrnila program na teniškem Odprtem prvenstvu ZDA, navzlic temu pa so se v naslednji krog prebili številni pretendenti za končno zmago, kot sta drugopostavljeni Rus Daniil Medvedev in tretjepostavljeni Grk Stefanos Tsitsipas.

2021 09 02T034026Z 674887366 MT1USATODAY16667312 RTRMADP 3 TENNIS US OPEN - Tsitsipas izgublja priljubljenost
Stefanos Tsitsipas (Foto Robert Deutsch-USA TODAY Sports)

Medvedev je v drugem krogu po zanesljivi predstavi na kolena položil Nemca Dominika Köpferja s 6:4, 6:1 in 6:2, medtem ko je bil Tsitsipas boljši od Francoza Adriana Mannarina s 6:3, 6:4, 6:7 (4) in 6:0. Največ pozornosti je vzbudil prav dvoboj med Tsitsipasom in Mannarinom. Po dveh urah in 45 minutah ga je dobil 23-letni Atenčan, ki je bil po obračunu znova deležen ostrih kritik svojih tekmecev, a tudi gledalcev, zaradi dolgih premorov zdaj že “kontroverznih” odhodov v slačilnico.

Grk je po koncu tretjega niza odkorakal v garderobo, iz nje pa se je vrnil šele po osmih minutah.

“Tovrstno početje je zelo nešportno,” se je po dvoboju jezil Mannarino, početju Tsitsipasa pa so se na tribuni posmehovali tudi nekateri imenitni gosti, kot je razvpiti ameriški milijarder Jeff Bezos. “Nisem kršil nobenih teniških pravil,” se je po zmagi branil Tsitsipas.

“Tovrstni premor ni terminsko določen, lahko pa ga zahtevaš, ko ga potrebuješ. Odmor po tretjem nizu mi je zelo pomagal, povsem sem se osvežil, zamenjal prepoteno opremo in se pripravil za nadaljevanje dvoboja. Včasih za to potrebujem več, včasih pa manj časa,” je dodal Grk, ki je po vrnitvi na igrišče v četrtem nizu zavezal kravato svojemu tekmecu in slavil s 6:0.

Nekaj je jasno. Podobno početje Tsitsipasu ne prinaša novih navijačev, kvečjemu manj priljubljen je pri ljudeh, oglasili pa so se tudi nekateri drugi tenisači, kot je Dominic Thiem, ki so podrli Andyja Murrayja prejšnji, ko je Škot prav tako besnel na potezami mladega Grka.

Po drugi strani pa je potrebno vprašati, ali je res kriv Tsitsipas ali pravila, ki to dovoljujejo?

Vir: Tenis Slovenija, STA