Trdoživi Federer za polfinale ubranil 7 žogic za zmago

Švicar Roger Federer je bil še drugič na letošnjem Odprtem prvenstvu Avstralije tik pred izpadom, a še enkrat več je unovčil vse izkušnje in se izvlekel iz težav. Tokrat je proti 100. igralcu sveta Tennysu Sandgrenu ubranil 7 žogic za zmago in si priboril polfinalno vstopnico.

fedi - Trdoživi Federer za polfinale ubranil 7 žogic za zmago
Trdoživi Federer se ne da. (Foto: Twitter)

Po tem, ko je v 3. krogu v 5. nizu nadoknadil zaostanek s 4:8 v podaljšani igri, se je Roger Federer še enkrat več na letošnjem Odprtem prvenstvu Avstralije znašel v hudih težavah. Sprva sicer na to ni kazalo, saj si je že v prvem nizu priigral kar 6 ‘break’ žogic, za zmago s 6.3 pa potreboval vsega 35 minut.

27 asov Sandgrena in zdravniška pomoč za Federerja

V nadaljevanju obračuna je Tennys Sandgren igral vse bolje, Federer pa je pri zaostanku z 0:3 v drugem nizu posegel po možnosti zdravniškega premora. Gibanje Švicarja ni bilo pravo, Američan pa je premoč v tem delu  dokončno kronal z drugim ‘breakom’ v zaključku drugega niza, ki ga je dobil s 6:2.

Tako kot v drugem, je 100. igralec sveta tudi v 3. nizu ekspresno hitro povedel s 3:0 in nato brez kakršnihkoli težav niz pripeljal h koncu. V četrtem je Američan serviral izjemno, zabil kar 10 asov, Federer pa se je skoraj v vsaki servisni igri spopadal s težavami. Pri zaostanku s 4:5 je Švicar že moral rešiti kar 3 žogice za zmago, v 12. igri pa mu je 4. niz uspelo popeljati v podaljšano igro. Tam je Sandgren znova odigral odločno, po dveh izjemnih servisih povedel s 6:3 in si tako priigral 3 vezane žogice za zmago. Švicar je ostal miren, ni poizkušal na silo dobiti točke, v večini primerov pa je pobudo v točki prepustil kar nasprotniku.

Ko slednjemu obračuna ni uspelo zaključiti v 4. nizu, je postajal vse bolj nemiren, Švicar pa je to znal izkoristiti. Odigral je niz skoraj brez napak in se tako po 3 urah in pol veselil nove izjemno težko priborjene zmage. Zdaj čaka na nasprotnika v polfinalu, ki ga bo dobil po končanem obračunu med Milošem Raonićem in Novakom Đokovićem.

OP Avstralije (Melbourne, A$32.505.000, trda podlaga, zunaj), posamezno (M), četrtfinale 
Nadal R. (Špa/1) – Thiem D. (Avt/5)
Wawrinka S. (Švi/15) – Zverev A. (Nem/7)
Sandgren T. (Zda) – Federer R. (Švi/3) 3:6, 6:2, 6:2, 6:7(7), 3:6
Raonić M. (Kan/32) – Đoković N. (Srb/2)