Toni: “25-sekundno pravilo je za manj inteligentne”

Rafael Nadal in Toni Nadal si delita mnenje glede štoparice, ki igralcem veleva, da imajo med točkami po 25 sekund. Ura bo uporabljena tudi na Odprtem prvenstvu ZDA. Oba ne podpirata situacije, še posebej kritičen je starejši izmed Nadalov. 

Toni ne trenira več, raje se je posvetil družini in delu na akademiji (Foto: Tennisworldusa.com)

“To je slaba odločitev,” je povedal o tem, če bi uro dokončno uvedli na vseh turnirjih ATP. “Zame je 25-sekundno pravilo za manj inteligentne ljudi. Če mislite, da je bolje imeti dve izmenjavi na točko kot pa 24 udarcev, potem je nekaj narobe. To naredi 25-sekundno pravilo. Če hočemo tekme, kjer igralci ne razmišljajo, ampak samo udarjajo, potem je to v redu.”

57-letnik  je spregovoril tudi o dolgem potovanju z najboljšim na svetu. “Začela sva že od njegovega tretjega leta. Že takrat sem delal na tem, da bo fantastičen igralec. Da sem lahko sodeloval v njegovi karieri, je nekaj posebnega. Da sem lahko obiskal Avstralijo, New York, Pariz. Sedaj sem njegov stric, ne trener. Čestitam mu, ko zmaga, rečem kaj drugega, ko izgubi. Ne vem, če sem bil pomemben za njegov uspeh, a sem vsekakor nekaj prispeval.”