Štore bodo letošnja četrta postaja moških turnirjev serije WTT v Sloveniji. V projekt so vključene tudi Slovenske železnice. Turnir z imenom Štore Steel Green Open 2024 ima denarni sklad 15 tisoč ameriških dolarjev, potekal pa bo od 1. do 7. julija.

Štore Steel Green Open 2024 bo v Štorah potekal od 1. do 7. julija.

Turnirji so razporejeni po poteh Slovenskih železnic, teniški vlak pa bo v Štore, igralo se bo tudi v Šentjurju, prišel iz Zasavja. Slovenske železnice sicer omogočajo vsem tekmovalcem brezplačen prevoz v vlakom – neomejeno – na vseh turnirjih WTT. Na dosedanjih treh turnirjih serije WTT so se naši igralci zelo izkazali. Blaž Rola je bil finalist v Celju, Bor Artnak v Litiji in nato polfinalist v Hrastniku. V Zasavju pa sta na turnirju v igri dvojic zmagala Nik Razboršek in najstnik Žiga Šeško. V finalu v dvojicah je nastopil tudi Jan Kupčič. To je prav gotovo dober obet tudi za moško reprezentanco, ki jo ta mesec čakajo dvoboji Davisovega pokala v Črni gori.

“Občina Štore in ŠD Kovinar Štore bosta letos drugič organizirala ITF teniški turnir Štore Green Steel open 2024. Z organizacijo turnirja želimo omogočiti mlajšim slovenskim igralcem nastop na teh turnirjih v domačem okolju in dvigniti popularnost tenisa v samem kraju. Občina Štore je podprla gostovanje turnirja in v ta namen uredila teniško infrastrukturo v Športnem parku Lipa. Glede na to, da je imel lanski turnir zelo pozitiven odziv, pričakujemo, da bo sam dogodek še dodatno vplival na večjo prepoznavnost Štor v Sloveniji in po zaslugi tekmovalcev iz različnih držav, tudi v tujini,” je rekel direktor turnirja Andrej Hrastnik.

Vir: Tenis Slovenija