[TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Rubrika “Teniški pregled tedna” nudi prelet najodmevnejših zgodb, ki so se zgodile pretekli teden. Ob poplavi zanimivih teniški zgodb se (pre)pogosto kakšno spregleda, zato bomo vsak teden preverili, kaj se je dogajalo zadnje dni v svetovnem tenisu na turnejah ATP in WTA.

Tennis Racket and Balls - [TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Nekdanji nemški teniški zvezdnik Boris Becker je sporočil, da ni več trener 20-letnega danskega igralca Holgerja Runeja. Pogodbo sta prekinila po vsega štirih mesecih sodelovanja.

Prvi teniški igralec sveta Novak Đoković in Španec Rafael Nadal bosta glavna nosilca novega ekshibicijskega teniškega turnirja, ki bo oktobra v Savdski Arabiji, so sporočili organizatorji, navaja francoska tiskovna agencija AFP.

Belgija, Francija in Češka v skupinski del Davisovega pokala

Belgija je bila v teniškem tekmovanju za Davisov pokal v svetovni skupini boljša od Hrvaške, potem ko je odločilno točko v nedeljo dosegel Zizou Bergs. Francija je prav tako napredovala v zaključni skupinski del tekmovanja po gladki zmagi nad Tajvanom.

Rafael Nadal po poti Lionela Messija

Najboljši nogometaš na svetu Lionel Messi (Argentinec je prejel že osmo nagrado Fife za najboljšega igralca let) je lani sprejel vlogo ambasadorja Savdske Arabije za turizem. Ta mu je prinesla zajeten kup denarja. Zdaj gre po njegovi poti tudi španski teniški zvezdnik Rafael Nadal, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ostapenko zmagovalka Linza

Dvoboj prvopostavljenih teniških igralk na turnirju WTA v Linzu je obetal izjemen finale. Na koncu je prvopostavljena Latvijka Jelena Ostapenko gladko opravila z Rusinjo Jekaterino Aleksandrovo ter se po 70 minutah veselila zmage s 6:2 in 6:3.