[TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Rubrika “Teniški pregled tedna” nudi prelet najodmevnejših zgodb, ki so se zgodile pretekli teden. Ob poplavi zanimivih teniški zgodb se (pre)pogosto kakšno spregleda, zato bomo vsak teden preverili, kaj se je dogajalo zadnje dni v svetovnem tenisu na turnejah ATP in WTA.

Tennis Racket and Balls - [TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Bolgarski teniški igralec Grigor Dimitrov, 14. igralec sveta, je danes v Brisbanu osvojil deveti naslov v karieri, obenem pa prvega po letu 2017. V finalu turnirja ATP 250 v Brisbanu z nagradnim skladom 598.470 evrov je premagal Danca Holgerja Runeja, osmega na lestvici ATP, s 7:6 (5) in 6:4.

Davisov pokal: Slovenija odhaja na Kitajsko

Slovenska teniška reprezentanca bo v play-offu svetovne skupine II Davisovega pokala igrala s Kitajsko. V Guangdžov bo kapetan Grega Žemlja odpeljal Blaža Rolo, Bora Artnaka, Sebastiana Dominka in Matica Križnika. Dvoboj bo 2. in 3. februarja potekal na trdi podlagi na zunanjih igriščih.

WTA lestvica: Swiatek na vrhu lestvice nekoliko povišala prednost

Poljska teniška zvezdnica Iga Swiatek je še naprej vodilna na lestvici WTA. Po dobrih posamičnih nastopih na pokalu United je še nekoliko povišala prednost pred prvo zasledovalko, Belorusinjo Aryno Sabalenka. Edina Slovenka med najboljšimi 100 igralkami je Tamara Zidanšek na 99. mestu.

NOVA PRAVILA: ATP in WTA za manj poznih dvobojev

Teniški organizaciji ATP in WTA sta sprejeli nova pravila glede časovnic dvobojev, s katerimi bi se radi izognili partijam, ki se zavlečejo pozno v noč. Odslej igralci ne bodo začenjali tekem po 23. uri.

Znani pari OP Avstralije, Đoković lov na rekord začenja proti kvalifikantu

Srbski teniški igralec Novak Đoković bo prvi Grand Slam sezone, Odprto prvenstvo Avstralije v Melbournu, začel z dvobojem proti kvalifikantu. Na turnirju bosta v ženski konkurenci dve Slovenki. Kaja Juvan se bo uvodoma merila z 23. nosilko, Rusinjo Anastazijo Potapovo, Tamara Zidanšek pa z Argentinko Nadio Podorosko. Turnir se bo začel v nedeljo.