[TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Rubrika “Teniški pregled tedna” nudi prelet najodmevnejših zgodb, ki so se zgodile pretekli teden. Ob poplavi zanimivih teniški zgodb se (pre)pogosto kakšno spregleda, zato bomo vsak teden preverili, kaj se je dogajalo zadnje dni v svetovnem tenisu na turnejah ATP in WTA.

Tennis Racket and Balls - [TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna
Trenerja italijanskega teniškega asa Jannika Sinnerja, Darren Cahill in Simone Vagnozzi, je Združenje teniških igralcev (ATP) razglasilo za trenerja leta 2023, je na spletni strani zapisalo združenje. Sinner je le letos osvojil svoj prvi turnir serije masters, igral v finalu zaključnega turnirja ATP in zmagal v Davisovem pokalu.

Noah bo vodil teniško paraolimpijsko reprezentanco

Nekdanji francoski teniški igralec Yannick Noah, ki je osvojil tudi turnir za Grand Slam, bo vodil francosko teniško paraolimpijsko reprezentanco na vozičkih na igrah v Parizu prihodnje leto, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Pokal Billie Jean King: Stosur nova selektorka avstralskih tenisačic

Samantho Stosur, osemkratno zmagovalko turnirjev za Grand Slam, so imenovali za novo selektorko avstralske ženske teniške reprezentance za pokal Billie Jean King (BJK). Najuspešnejša avstralska igralka v tem tekmovanju, nekdanjemu pokalu Fed, je na stolčku je zamenjala Alicio Molik.

Sinnerju uspelo nekaj, kar Đokoviću še ni

Italijanski teniški igralec Jannik Sinner je bil izbran za najbolj priljubljenega igralca 2023 po izboru navijačev.

Iga Swiatek najboljša teniška igralka leta po izboru WTA

Mednarodno združenje ženskih teniških igralk (WTA) je za najboljšo igralko v tem letu izbralo Poljakinjo Igo Swiatek, je na spletni strani zapisalo omenjeno združenje.