[TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Rubrika “Teniški pregled tedna” nudi prelet najodmevnejših zgodb, ki so se zgodile pretekli teden. Ob poplavi zanimivih teniški zgodb se (pre)pogosto kakšno spregleda, zato bomo vsak teden preverili, kaj se je dogajalo zadnje dni v svetovnem tenisu na turnejah ATP in WTA.

Tennis Racket and Balls - [TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Hsieh in Štrycova v Wimbledonu ponovili uspeh iz 2019

Tajvanka Su-Wei Hsieh in Čehinja Barbora Štrycova sta zmagovalki teniškega turnirja za veliki slam v Wimbledonu v dvojicah. Nepostavljeni igralki sta v finalu s 7:5 in 6:4 premagali tretji nosilki, Avstralko Storm Hunter in Belgijko Elise Mertens.

Prva nosilca zmagala v Wimbledonu

Nizozemsko-britanska teniška naveza Wesley Koolhof/Neal Skupski je v Wimbledonu zmagala v konkurenci moških dvojic. Prva nosilca turnirja z nagradnim skladom 52 milijonov evrov sta bila v finalnem obračunu boljša od Španca Marcela Granollers in Argentinca Horacia Zeballosa, po uri in 17 minutah sta zmagala s 6:4 in 6:4.

WTA: V Romuniji do sedaj največji skalp Veronike Erjavec!

Slovenska teniška igralka Veronika Erjavec nadaljuje z nizanjem izjemnih predstav na turnirju serije WTA 125 v romunskem Jašu. V 1. kolu glavnega dela turnirja je z 2:0 v nizih ugnala 87. igralko sveta Panno Udvardy.

WTA: Juvan po novi zmagi v četrtfinalu turnirja v Budimpešti, Zidanšek med 8 v Romuniji

21-letna Rusinja Darya Astakhova je na turnirju serije WTA 125 v Romuniji preprečila vseslovenski četrtfinale. Z rezultatom 6:2 in 7:5 je strla odpor Veronike Erjavec, kot naslednja jo bo poizkušala zaustaviti Tamara Zidanšek. V Budimpešti se je v četrtfinale že prebila Kaja Juvan.

WTA: Tamara Zidanšek med najboljšimi 4 v Romuniji, dvojica Erjavec/Jakupović že v finalu

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek si je v romunskem Jašu kot zadnja priigrala polfinalno vstopnico na turnirju serije WTA 125. 25-letna Konjičanka je dvoboj proti Daryji Astakhovi končala predčasno, saj je 4 leta mlajša Rusinja dvoboj pri zaostanku s 3:6 in 3:3 predala.