[TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Rubrika “Teniški pregled tedna” nudi prelet najodmevnejših zgodb, ki so se zgodile pretekli teden. Ob poplavi zanimivih teniški zgodb se (pre)pogosto kakšno spregleda, zato bomo vsak teden preverili, kaj se je dogajalo zadnje dni v svetovnem tenisu na turnejah ATP in WTA.

Tennis Racket and Balls - [TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna
Slovenske teniške igralke Polona Hercog, Kaja Juvan in Tamara Zidanšek so kvalifikacije za odprto prvenstvo Francije začele z zmago. Vse tri igralke, ki za napredovanje v glavni del turnirja zdaj potrebujejo še po dve zmagi, se bodo na igrišče znova podale že jutri, v sredo.

Slovenska ženska reprezentanca je na današnjem žrebu v Londonu dobila tekmice v skupinskem delu zaključnega turnirja pokala BJK. Slovenija bo novembra v Sevilli v skupini igrala z Avstralijo in Kazahstanom. Naj spomnimo, Slovenija si je uvrstitev na svetovno prvenstvo v tenisu oziroma med najboljših 12 reprezentanc zagotovila aprila v Kopru, ko je s 3:2 premagala Romunijo.

Tsitsipas na Roland Garros brez trenerja Philippoussisa

Avstralec Mark Philippoussis ni več trener petega igralca sveta Stefanosa Tsitsipasa, je nekdanji teniški zvezdnik sporočil prek družbenih medijev. Philippoussis se je pridružil Grkovemu očetu Apostolosu v trenerski loži v drugi polovici lanske sezone in letos pomagal Grku priti do finala na Odprtem prvenstvu Avstralije.

Gastonu visoka denarna kazen zaradi nešportnega obnašanja

Francoskega teniškega igralca Huga Gastona je krovna zveza ATP kaznovala s 144.000 evri globe zaradi nešportnega obnašanja na igrišču, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Znan žreb v Parizu: Swiatek v polfinalu na Rybakino, Đoković proti Alcarazu

Najboljša teniška igralka na svetu Poljakinja Iga Swiatek se lahko v polfinalu Odprtega prvenstva Francije sreča z Kazahstanko Eleno Rybakino, Srb Novak Đoković, ki bo v Parizu naskakoval 23. naslov na Grand Slam, pa lahko v polfinalu naleti na Španca Carlosa Alcaraza.