[TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Rubrika “Teniški pregled tedna” nudi prelet najodmevnejših zgodb, ki so se zgodile pretekli teden. Ob poplavi zanimivih teniški zgodb se (pre)pogosto kakšno spregleda, zato bomo vsak teden preverili, kaj se je dogajalo zadnje dni v svetovnem tenisu na turnejah ATP in WTA.

Tennis Racket and Balls - [TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna
V Firencah v tem tednu poteka turnir serije WTA 125, na katerem je z nastopi uspešno začela tudi slovenska igralka Dalila Jakupović. Primorka se je z dvema kvalifikacijskima zmagama prebila v glavni del turnirja, kamor je neposredno že uvrščena Kaja Juvan.

Španski teniški zvezdnik Carlos Alcaraz, sicer drugi nosilec turnirja v Rimu z nagradnim skladom 7.705.780 evrov, se je poslovil v tretjem krogu. Za drugega igralca na jakostni lestvici ATP in specialista za peščena igrišča je bil usoden 135. igralec na svetu z Madžarske Fabian Marozsan, ki je po uri in 42 minutah zmagal s 6:3 in 7:6 (4).

WTA turnir Zavarovalnica Sava Ljubljana letos v prestolnici

Tenis Slovenija je leta 2021 po 11 letih znova organizirala turnir serije WTA v Sloveniji. Zavarovalnica Sava Portorož je bil na slovenski obali na sporedu tudi lani, letos pa prestižni ženski turnir gostuje prestolnica in zato spreminja ime v Zavarovalnica Sava Ljubljana.

Kyrgios zaradi ureznine med oboroženim ropom odpovedal Pariz

Avstralski teniški zvezdnik Nick Kyrgios se je umaknil z Odprtega prvenstva Francije zaradi globoke ureznine v stopalu in ne zaradi operacije kolena. Kot je danes dejal njegov agent za Canberra Times, je Kyrgios dobil ureznino med oboroženim ropom, ko je moški domnevno ukradel njegov avto.

Rafaela Nadala ne bo v Pariz, na vidiku tudi konec kariere

Štirinajstkratni zmagovalec Odprtega teniškega prvenstva Francije Španec Rafael Nadal je sporočil, da ga letos zaradi poškodbe ne bo v Pariz. Hkrati je na novinarski konferenci dejal, da bo 2024 verjetno njegova zadnja sezona.