[TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Rubrika “Teniški pregled tedna” nudi prelet najodmevnejših zgodb, ki so se zgodile pretekli teden. Ob poplavi zanimivih teniški zgodb se (pre)pogosto kakšno spregleda, zato bomo vsak teden preverili, kaj se je dogajalo zadnje dni v svetovnem tenisu na turnejah ATP in WTA.

Tennis Racket and Balls - [TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna
Škot Andy Murray je v prvem krogu teniškega Odprtega prvenstva Avstralije po skoraj petih urah premagal Italijana Mattea Berrettinija s 6:3, 6:3, 4:6, 6:7 (7), 7:6 (10:6). V ženski konkurenci pa je brez težav napredovala ena izmed favoritinj, Francozinja Caroline Garcia.

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal je izgubil v drugem krogu Odprtega prvenstva Avstralije. Branilec lanske zmage je ob koncu drugega niza zaprosil za zdravniško pomoč, imel težave z gibanjem, na koncu pa je moral po dveh urah in 31 minutah priznati premoč Američanu Mackenzieju McDonaldu s 4:6, 4:6, 5:7.

OP Avstralije: Ons z nerodnim odgovorom nasmejala celoten stadion

Druga igralka sveta Ons Jabeur je včeraj prišla do zmage proti naši Tamari Zidanšek, v intervjuju po tekmi pa je izjavila nekaj, kar je nasmejalo celoten stadion.

Nadal bo okreval šest do osem tednov

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal naj bi zaradi poškodbe mišice kolka, ki jo je utrpel na Odprtem prvenstvu Avstralije, z igrišč odsoten od šest do osem tednov, poročajo agencije. Branilec naslova na prvem Grand Slamu sezone je presenetljivo že v drugem krogu končal nastope v Melbourne Parku, ko ga je izločil Američan Mackenzie McDonald.

Tarča kritik: Đoković ignoriral opozorilo glavne sodnice?

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković se mora na Odprtem prvenstvu Avstralije braniti pred očitki o prepogostih premorih za odhod na stranišče med igranjem dvoboja, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Menda naj bi si pri tem celo vzel nedovoljen odmor, kar sam odločno zanika.