[TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Rubrika “Teniški pregled tedna” nudi prelet najodmevnejših zgodb, ki so se zgodile pretekli teden. Ob poplavi zanimivih teniški zgodb se (pre)pogosto kakšno spregleda, zato bomo vsak teden preverili, kaj se je dogajalo zadnje dni v svetovnem tenisu na turnejah ATP in WTA.

Tennis Racket and Balls - [TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Znani pari Davisovega pokala za 2023

V španski Malagi so opravili žreb tekmovanja za sezono 2023. Hrvaška, ki je izpadla proti Avstraliji, se bo v kvalifikacijah za zaključni turnir pomerila z Avstrijo, Italija, ki je letos izpadla proti Kanadi, pa je tako kot Španija prejela posebno povabilo.

Sodelujte v anonimni anketi, ki preučuje poznavanje športov z loparji

Vabimo vas, da sodelujete v anonimni anketi izpod rok predstavnika spletne prodajalne Loparji.si. Anketa raziskuje poznavanje športov z loparji, v ospredju šport “padel”.

Finale Davisovega pokala: Suverena zmaga Kanadčanov

Teniška reprezentanca Kanade je prvič postala zmagovalka Davisovega pokala. V finalu zaključnega turnirja v Malagi je premagala izbrano vrsto Avstralije z 2:0.

Đoković skupaj s pokalom dvignil tudi hčerko!

Srb Novak Đoković je zmagovalec zaključnega teniškega turnirja serije ATP v italijanskem Torinu. Petintridesetletni Srb je po uri in 32 minutah ugnal Norvežana Casperja Ruuda s 7:5, 6:3 in se na vrhu lestvice s šestimi naslovi izenačil s Švicarjem Rogerjem Federerjem.

Na tem turnirju bo sezono 2023 začel Novak Đoković

Srbski tenisač Novak Đoković je potrdil, da bo novo sezono začel na turnirju ATP v avstralski Adelaidi do 2. do 8. januarja, je poročala srbska tiskovna agencija Tanjug. Đoković je ta čas peti na svetovni lestvici, igral pa bo tudi še letos, od 19. do 24. decembra na ekshibicijskem turnirju v Dubaju.