[TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Rubrika “Teniški pregled tedna” nudi prelet najodmevnejših zgodb, ki so se zgodile pretekli teden. Ob poplavi zanimivih teniški zgodb se (pre)pogosto kakšno spregleda, zato bomo vsak teden preverili, kaj se je dogajalo zadnje dni v svetovnem tenisu na turnejah ATP in WTA.

Tennis Racket and Balls - [TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Američan Rajeev Ram in Britanec Joe Salisbury sta zmagovalca zaključnega teniškega turnirja med dvojicami v italijanskem Torinu. Po uri in 27 minutah sta s 7:6 (4), 6:4 premagala hrvaško navezo Nikola Mektić/Mate Pavić.

Španski teniški igralec Carlos Alcaraz, ki zaradi poškodbe ni nastopil na finalu ATP v Torinu, je sezono končal kot številka 1 na svetu. Z vrha bi ga sicer lahko izrinil le rojak Rafael Nadal z morebitno končno zmago, a veteranu ni uspelo in ostaja številka 2. Na tretje mesto se je po uvrstitvi v finale Torina povzpel Norvežan Casper Ruud.

Nekdanji profesionalni teniški igralec Španec David Ferrer želi kot novi direktor Davisovega pokala poskrbeti, da bo moško ekipno tekmovanje spet postalo bolj priljubljeno, piše nemška tiskovna agencija dpa. Z današnjim četrtfinalnim dvobojem med Avstralijo in Nizozemsko se bo v španski Malagi začel drugi del letošnjega zaključnega turnirja.

V polfinalu Davisovega pokala še Hrvati

Teniški reprezentanci Avstralije se je v polfinalu Davisovega pokala pridružila še Hrvaška. Ta je v drugem četrtfinalnem obračunu v Malagi premagala domačo ekipo Španije z 2:0 v zmagah, potem ko je dobila oba posamična dvoboja.

V finalu Davisovega pokala Avstralija in Kanada

Finalistki zaključnega turnirja Davisovega pokala v Malagi sta teniški reprezentanci Avstralije in Kanade. Avstralci so bili v petek v polfinalu boljši od Hrvaške z 2:1, Kanadčani pa so danes z enakim rezultatom ugnali Italijo.