[TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Rubrika “Teniški pregled tedna” bo vsako soboto ponudila prelet najodmevnejših zgodb, ki so se zgodile tisti teden. Ob poplavi zanimivih teniški zgodb se rado kakšno spregleda, zato bomo vsak teden preverili, kaj se je dogajalo v preteklih dneh v svetovnem tenisu na turnejah ATP in WTA.

Tennis Racket and Balls - [TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Številka 1 svetovnega tenisa Iga Swiatek je v ZDA osvojila že osmo turnirsko zmago letos, skupno pa enajsto v karieri. Poljakinja je namreč v finalu turnirja v San Diegu z nagradnim skladom 780.974 evrov po treh nizih premagala Hrvatico Donno Vekić.

ATP Firence: Pri italijanskih sosedih slavil Auger-Aliassime

Kanadčan Felix Auger-Aliassime je zmagal na teniškem turnirju v Firencah. Prvi nosilec je v finalu s 6:4 in 6:4 premagal Jeffreyja Johna Wolfa iz ZDA, ki je s prebojem v finale pripravil veliko presenečenje.

WTA lestvica: Iga Swiatek z zmago v San Diegu potrdila številko 1 na svetu

Poljakinja Iga Swiatek, ki je v nedeljo za svojo osmo turnirsko zmago letos osvojila teniški turnir v San Diegu, ostaja trdno zasidrana na vrhu lestvice WTA. Padec Španke Paule Badosa s četrtega na osmo mesto je edina sprememba v “top 10”, posledično so preostale igralke napredovale. Najboljša Slovenka Kaja Juvan je izgubila eno mesto in je 88.

Nov škandal v teniškem svetu: Nekdanji teniški funkcionar obtožen posilstva

Nekdanji podpredsednik Francoske teniške zveze (FFT) Jean-Pierre Dartevelle je bil obtožen posilstva mladoletne osebe, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Septembra 2018 je bil zdaj 72-letnik aretiran zaradi suma “umazanega” razmerja s 16-letno teniško igralko.

Halepova pozitivna na dopinškem testu

Nekdanja številka 1 ženskega tenisa Simona Halep je bila pozitivna na dopinškem testu med letošnjim Pdprtim prvenstvom ZDA avgusta v New Yorku, poročajo agencije. Enaintridesetletna Romunka je začasno že suspendirana.