Teniški Fest letos v Kopru

Tenis Fest Koper, on August 10, 2023 in Bonifika Sports Center, Koper, Slovenia. Photo by Nik Moder / Sportida

Letošnji Teniški fest poteka v Kopru, kjer nas skoraj ves avgust čaka zanimivo teniško dogajanje. Najprej so se na igrišča podali igralci in igralke do 14 let. V vseh kategorijah se bo igralo po sistemu WTN.

Tenis Fest Koper, on August 10, 2023 in Bonifika Sports Center, Koper, Slovenia. Photo by Nik Moder / Sportida

Celoten program bo potekal v Športnem parku Bonifika. “Tenis fest je zdaj že kar tradicionalno tekmovanje za vse starostne kategorije na istem mestu. Drugo leto zapored bomo imeli tudi mešane dvojice. Nad to kategorijo so bili otroci lani navdušeni. Letošnja posebnost je, da se turnirji igrajo po sistemu WTN. Gre za drugačno jakostno lestvico, kot jo trenutno uporabljamo za naše turnirje. Za vodenje turnirja, pripravo žreba, urnike in rezultate uporabljamo sistem ITF, ki se imenuje Tournament Management System. Gre za poizkusne turnirje v vseh kategorijah. V tem trenutku uporabljamo WTN sistem le za članske turnirje. Pri članih smo s tem začeli 1. aprila. Poleg članskih turnirjev pa sistem uporabljamo tudi v moški in ženski članski ligi. Seveda bomo vse rezultate po koncu vpisali v obstoječo aplikacijo in točke tekmovalcem prišteli k trenutno veljavni jakostni lestvici. Vsem deležnikom želimo sistem približati, želimo, da se z njim spoznajo. Pomembne informacije pa bomo s tem tekmovanjem dobili tudi na TS,” je dejala Iva Sodnik, vodja dogodka Tenis Fest iz Tenis Slovenije.

Kot rečeno, Teniški fest se je že začel, trenutno poteka turnir do 14 let v obeh kategorijah, najbolj pa bo zanimivo, ko bodo v Koper prišli najmlajši teniški igralci in igralke. “Naslednji konec tedna (19. in 20. avgust), ko bodo z nami naši najmlajši bomo pripravili tudi tombolo z bogatimi nagradami. Pametna ura Samsung, katero podarja naš glavni sponzor Telemach, bon za trgovino Tengo in številne druge nagrade. Prav gotovo bo zelo zanimivo, tako da vabljeni v Koper,” je zaključila Iva Sodnik.

Vir: Tenis Slovenija