Teniška ikona Navratilova premagala raka

Teniška ikona Martina Navratilova je za zdaj premagala raka dojke in grla. Novico je razkrila v čustvenem intervjuju za oddajo britanskega voditelja Piersa Morgana, ki bo na sporedu v sredo. “Kolikor vem, sem za zdaj brez raka,” je dejala zmagovalka 18 turnirjev za Grand Slam.

Zdaj Navratilovo čakata še dva tedna preventivnega radiacijskega zdravljenja, potem pa “naj bi bila spet nared za nove izzive”, saj “kolikor vedo, sem zdaj brez raka”.

Nekdanja prva teniška igralka sveta s češkim in ameriškim potnim listom je kmalu po prelomu leta razkrila, da je zbolela za rakom grla in dojke. Otekla bezgavka jo je med turnirjem v Teksasu spodbudila k preiskavam.

Šestinšestdesetletnica se je leta 2010 že zdravila zaradi neinvazivnega raka dojke in po šestih mesecih zdravljenja je Navratilova takrat bolezen premagala.

Nova diagnoza raka pa jo je decembra, kot je zdaj dejala Čehinja, za tri dni spravila v popolno paniko. Bala se je, da “morda ne bom dočakala naslednjega božiča”.

Omislila si je celo tako imenovani “bucket list” oziroma seznam doživetij, ki jih želi odkljukati pred smrtjo, oziroma razmišljala o tem, kaj bi še želela narediti, preden umre. Nakup in vožnja hitrega avtomobila sta bila takrat visoko na seznamu, je razkrila Navratilova.

Kot je dodala, je diagnoza na stranski tir postavila tudi načrte, da bi z ženo Julio Lemigovo posvojili otroka.

Vir: Tenis Slovenija, STA