TE: Lasse Zajc Gajšek do polfinala v dvojicah na Slovaškem

Lasse Zajc Gajšek je v minulem tednu kot edini slovenski predstavnik nastopal na turnirju Tennis Europe U16 na Slovaškem. Posamezno se je prebil do drugega kola, v dvojicah do polfinala. 

Lasse Zajc Gajšek na Slovaškem.

Na Tennis Europe do 16. leta starosti v kategoriji 1 so se ob Lasseju Zajcu Gajšku predstavili številni igralci, ki se bodo potili tudi na zaključnem turnirju najboljše osmerice v letošnji sezoni. Slovenski predstavnik je bil v 1. kolu boljši od Srba Michala Vanta, s 6:2, 6:3. V drugem kolu je moral premoč priznati Norvežanu Sandru Juuhlu Siverstenu. Prvi niz je sicer dobil Slovenec s 7:5, vendar to ni zaustavilo Norvežana, ki je kasneje dobil drugi in tretji niz 6:3 in 6:3. Rezultat dvoboja je bil 5:7, 6:3 in 6:3 za Juuhel Siverstena.

V dvojicah se je skupaj z Avstrijcem Timom Rosenkraz Koenigom uvrstil v polfinale. V drugem kolu sta bila boljša od madžarske naveze Kovacs in Zavaczki s 6:2, 6:3. V četrtfinalu sta z enakim rezultatom premagala Smrcka in Korolenka, nato pa sta v polfinalu morala priznati premoč 1. nosilcu turnirja in njegovemu partnerju, Alexandrescou in Saziku. Bilo je 2:6 in 3:6.

Zajc Gajšek še ostaja na Slovaškem. Ta teden bo ponovno tekmoval na Tennis Europe do 16 let v kategoriji 2.

TENNIS EUROPE

Alibaba Cup U16
(Humenne, Slovaška, pesek)

1. kolo: Zajc Gajšek L. (Slo) – Vanta M. (Srb) 6:2, 6:3

2. kolo: Zajc Gajšek L. (Slo) – Juuhl Siversten (Nor) 7:5, 3:6, 3:6


Dvojice

1. kolo: Zajc Gajšek/Rosenkranz Koenig – prosta

2. kolo: Zajc Gajšek/Rosenkranz Koenig – Kovacs/Zavaczki 6:2, 6:3

Četrtfinale: Zajc Gajšek/Rosenkranz Koenig – Korolenko/Smrkca 6:2, 6:3

Polfinale: Zajc Gajšek/Rosenkranz Koenig – Alexandrescou/Sadzik 2:6, 3:6