TE Grawe Open: Zmagovalec Paolo Angeli turnir v Mariboru končal na najboljši možen način

Paolo Angeli v družbi klubskih kolegov.

15-letni Paolo Angeli je postal zmagovalec turnirja Grawe Open Tennis Europe kategorije 2 za igralce do 16. leta starosti. Aktualni državni podprvak v kategoriji U16 je v finalu z rezultatom 6:2 in 7:5 ugnal Italijana Lorenza Bertoa ter tako prišel do svoje 4. turnirske zmage na turnirjih Tennis Europe. 

Paolo Angeli v družbi klubskih kolegov.

TENNIS EUROPE

Paolo Angeli je do svoje prve turnirske zmage na Tennis Europe turnirjih prišel leta 2021, in sicer na U14 turnirju na Češkem, kjer je bil v dvojicah najboljši skupaj z rojakom Žigo Šeškom. Naslednje leto je bil Angeli v Zenici na turnirju U16 najboljši tako v posamični konkurenci kot tudi v dvojicah, zdaj se je prvič turnirske zmage razveselil tudi na domačem terenu.

Predstavnik ŽTK Maribor je na poti do turnirske zmage izgubil en sam niz, in sicer v polfinalu, kjer je njegovo zmago le za hip ogrozil 2. nosilec turnirja, Norvežan Sander Juuhl Siversten. Angeli je odgovoril silovito in odločilni tretji niz dobil s 6:1. V finalu je za konec ugnal še Italijana Lorenza Bertoa, ki je pred tem med drugim na poti do finala izločil Angelijeva rojaka Marka Laubiča in Marka Bečiroviča Novaka. 

Že v petek sta na igriščih ŽTK Maribor do naslova v dvojicah prišla Luka Albreht in Gašper Matijašič, ki sta bila v vseslovenskem finalu boljša od Marka Laubiča in Liama Lugariča. Na Grawe Opnu se je v finalu predstavila še ena Slovenka, in sicer Kaja Kadak Ocvirk, ki je na U14 turnirju v finalu s partnerko morala priznati premoč nasprotni dvojici.

Grawe Open U16
(ŽTK Maribor, kategorija 2)

 

Pot Paola Angelija do turnirske zmage:
1. kolo
: Angeli P. (Slo/3) – Andersson L. (Šve) 6:1, 6:1
2. kolo: Angeli P. (Slo/3) – Laubič M. (Slo) 6:1, 6:3
Četrtfinale: Angeli P. (Slo/3) – Albreht L. (Slo) 6:2, 6:1
Polfinale: Angeli P. (Slo/3) – Juuhl Siversten S. (Nor/2) 6:4, 3:6, 6:1
Finale: Angeli P. (Slo/3) – Berto L. (Ita/Q) 6:2, 7:5


Preberite tudi:
TE Grawe Open: Odlični Paolo Angeli že v polfinalu, Slovenci blestijo tudi v dvojicah
TE Grawe Open: Paolo Angeli le še zmago oddaljen od naslova, Albreht in Matijašič najboljša v dvojicah