TE: Dve slovenski zmagi v konkurenci dvojic, najboljši so bili Kita in Djokić ter Lugarič in Laubič

Na Grawe Open so slavili dečki v konkurenci dvojic, najboljša sta bila Gil Kita in Stefan Djokić, prav tako sta največ pokazala Liam Lugarič in Mark Laubič v kategoriji do 16. leta. 

Liam Lugarič in Mark Laubič zmagovalca v konkurenci dvojic do 16. leta (Foto: Instagram)

V finalnem obračunu so se pri dečkih d 14. leta pomerili Slovenci. Po izjemno napetem finalnem obračunu sta v konkurenci dvojic slavila Gil Kita in Stefan Djokić. V treh nizih sta bila z rezultatom 6:3, 3:6, 11:9 boljša od Jaše Pečovnika in Petra Škundriča. Kita in Djokić sta že v 2. kolu uspešno premagala močno navezo Hosten-Sardinha, kasneje še Belgijca in za preboj v finale pa tudi Aire in Weberja. Z izjemno finala sta vse obračunu zmagala v dveh nizih in osvojila turnir Grawe Open 2024, ki je potekal v Mariboru.

Grawe Open 2024 U14 – kategorija 2
(ŽTK Maribor, pesek)

Dečki
Rezultati kvalifikacij
Rezultati glavni del

Rezultati dvojice dečki

Finale: Djokić S./Kita G. – Pečovnik J./Škundrič P.  6:3, 3:6, 11:9


Deklice
Rezultati kvalifikacije
Rezultati glavni del

Rezultati dvojice deklice, 1. in 2. kolo


Po izjemnem tednu in zmagah med posamezniki je moral Mark Bečirovič Novak priznati premoč 1. nosilcu turnirja, Avstrijcu, Gabrielu Niedermayru. Odigrala sta napeti finalni obračun, ki se je v drugem nizu zavlekel celo v podaljšano igro. Bečiroviču Novaku je zmanjkalo malo za osvojitev turnirja na domačih tleh. S 7:5 in 7:6(3) je bil boljši nasprotnik.

V konkurenci dvojic sta pri fantih ponovno slavila Slovenca. Liam Lugarič in Mark Laubič sta v tem tednu pokazala največ. V finalu sta bila suvereno boljša od Alexandra Burmakina in Mihajla Ilica v dveh nizih, z rezultatom 6:3 in 6:2. V tem tednu sta uspela nanizati kar 4 zmage in osvojiti turnir Tennis Europe.

Grawe Open 2024 U16 – kategorija 2
(ŽTK Maribor, pesek)

Fantje
Rezultati kvalifikacije
Rezultati glavni del

Finale: Bečirovič Novak M. (Slo/2) – Niedermayr G. (Avt/1) 5:7, 6(3):7

Rezultati dvojice
Finale: Laubič M./Lugarič L. – Burmakin A./Ilic M. 6:3, 6:2


Dekleta
Rezultati kvalifikacije
Glavni del rezultati

Rezultati dvojice dekleta