Tara Moore oprana suma dopinga

Teniška igralka Tara Moore, nekdanja britanska številka 1 v igri dvojic, je bila danes oproščena kršitve protidopinških pravil. Moore je bila junija 2022 začasno suspendirana zaradi prisotnosti prepovedane snovi v vzorcu s turnirja WTA 250 v Bogoti, zdaj pa po 18-mesečni preiskavi lahko nadaljuje kariero.

Tara Moore (Foto Skysports)

Zdaj 31-letno igralko je Mednarodna agencija za teniško integriteto (Itia) začasno suspendirala, potem ko je s turnirja v Bogoti, kjer je maja 2022 izgubila v finalu, oddala vzorec, pozitiven na anabolna steroida boledanon in nandrolon.

Moore je zanikala kakršno koli neprimerno ravnanje in zatrjevala, da je nedolžna, kar je neodvisno sodišče zdaj potrdilo in ugotovilo, da je bilo vir prepovedanih snovi v njenem telesu okuženo meso ter da ni bila kriva ali malomarna.

Moore je bila v času suspenza na 83. mestu svetovne lestvice in je bila najvišje uvrščena britanska igralka dvojic, vendar je zdaj brez uvrstitve, saj od takrat ni igrala.

Ni prva igralka, ki je padla na dopinškem testu v Južni Ameriki, ker je jedla okuženo meso. Pri agenciji Itia so v izjavi za javnost še zapisali: “Itia je opozorila in bo še naprej izdajala opozorila v zvezi s tveganjem kontaminacije mesa v določenih delih sveta vsem igralcem.”

Moore je na turnirju v Bogoti dosegla svoj drugi finale WTA.

Vir: Tenis Slovenija, STA