Tamara Zidanšek in Bedene najboljša tenisača Slovenije 2022

Tamara Zidanšek za napredovanje potrebuje še eno zmago. (Foto: STA)

Najboljša slovenska teniška igralca leta 2022 sta drugič zapored Tamara Zidanšek in Aljaž Bedene, ki je priznanje na tretji virtualni zaključni prireditvi v nizu Tenisa Slovenije prejel ob koncu njegove športne poti. Trener leta je bil Zoran Krajnc. Najboljši teniški klub je bil dvajsetič zapored ŽTK Maribor.

Tamara Zidanšek (Foto: STA)

“Letošnje leto je bilo zanimivo. Ko potegnem črto pod vsakim letom, lahko vidim, da sem se vedno veliko naučila izven igrišča. Tako je bilo tudi letos. Ponavadi sem imela eno ali dve osebi v posameznem letu, s katerimi sem sodelovala. Letos pa je bilo veliko različnih mnenj in to bo izkušnja za naprej,” je pojasnila Zidanšek.

Dodala je, da so ji ta številna dodatna mnenja pokazala, da je bolj razčistila, kaj ji odgovarja v tenisu in kaj ne, zato lažje naredi načrt za naprej. “Končno imam pot, ki sem jo sama ustvarila in jo bom zasledovala vso leto. Mislim, da je stalnost, vsaj pri meni, zelo pomembna. Pridno treniram, to mi je manjkalo v prejšnji sezoni,” je dodala Zidanšek.

Bedene je prav tako povedal, da mu nagrada za najboljšega tenisača leta pomeni ogromno. “Zadovoljen sem s kariero, naredil sem največ, kar je bilo mogoče v danih okoliščinah. Ne obžalujem konca kariere, imam pa še malo poškodbo. Pogrešam pa zmage, zaradi katerih sem šel velikokrat prek sebe in se včasih vprašal, zakaj to sploh delam.”

Ocenil je, da organizacija sprva ni bila njegova najboljša stvar. “Moral sem si organizirati življenje na svoji poti tako, da sem lahko igral tenis na najvišji ravni. Tako sem napredoval tudi pri organizaciji, naučil sem se, da lahko tudi sam naredim vse tako, kot si želim,” je dodal Bedene.

Vir: Tenis Slovenija, STA