Tamara Zidanšek: “Hvala vsem doma, presrečna sem, da sem v polfinalu Rolanda Garrosa.”

Tamara Zidanšek se je kot druga Slovenka uvrstila v polfinale enega od turnirjev za Grand Slam. To ji je uspelo danes v Parizu, ko je v četrtfinalu OP Francije premagala Španko Paolo Badoso. Rezultat je bil 7:6, 4:6 in 8:6.

RG Tamara Zidansek 1024x682 - Tamara Zidanšek: "Hvala vsem doma, presrečna sem, da sem v polfinalu Rolanda Garrosa."
RG Tamara Zidanšek (foto Getty)

Zidanškova je dvoboj začela zadržano in Španka je hitro povedla s 3:0. 23-letna Konjičanka je na tem turnirju že nekajkrat pokazala svojo nepopustljivost in tudi tokrat je bilo tako. Izid je bil namreč kmalu 3:3. Drugi del prvega niza je bil bolj izenačen, do odločitve pa je prišlo v 12. igri. Španka je preslabo skrajšala žogo in Zidanškova je prvi niz dobila s 7:5.

Podoben scenarij smo spremljali tudi v prvem delu drugega niza in Zidanškova je povedla s 4:2. Nato pa so sledile črne slovenske minute. Paola Badosa je namreč dobila kar 6 iger zapored. To pomeni, da je drugi niz dobila s 6:4, v tretjem pa povedla z 2:0. Potem pa se je začel nov, nepozaben povratek Zidanškove. Po izenačenju na dve, sta bili igralki znova enakovredni, do odločitve pa je prišlo v 14. igri. Igro prej je najprej Zidanškova ubranila tri brejk žoge, v naslednji pa izkoristila drugo zaključno žogo. Za največjo zmago v karieri. Dvoboj je trajal 2 uri in 26 minut.

Po tekmi je na igrišču povedala:

“Res sem presrečna. Hvala vsem, ki ste danes prišli in navijali zame. Hvala ekipi, odlični ste. Hvala vsem doma, presrečna sem, da sem v polfinalu Rolanda Garrosa.” Nato pa je spregovorila še o današnjem dvoboju: ”Pred dvobojem sem vedela, da me čaka težka borba. Vodila sem 7:5 in 4:2, a se je vrnila. V tistih trenutkih sem imela težave, saj sem močno popustila. V tretjem nizu pa sem nato znova našla ritem. Počutila sem se vedno bolje in se znova začela boriti.” Fabrice Santoro jo je nato vprašal, ali bo v naslednjih dveh urah počivala ali morda spremljala dvoboj med Ribakino in Pavljučenkovo: ”Oboje. Malce se bom spočila, a si bom tudi ogledala točko ali dve proti moji morebitni tekmici.”

Kasneje je postalo jasno – naslednja nasprotnica Zidanškove je 29-letna Rusinja Pavljučenkova. Ta je prav tako zmago slavila po pravi drami. Kazahstanko je premagala z rezultatom 9:7 v odločilnem tretjem nizu.

Roland Garros, četrtfinale (34.367.216 evrov, pesek)

Zidanšek T. (Slo) – Paola Badosa (Špa) 7:5, 4:6, 8:6

Vir: Tenis Slovenija