Tajvansko-kitajska naveza do zmage pri ženskih dvojicah

Tajvanka Hsieh Su-Wei in Kitajka Wang Xinyu (Foto: https://supersport.com)

Tajvanka Hsieh Su-Wei in Kitajka Wang Xinyu sta zmagovalki turnirja dvojic na Rolandu Garrosu. V finalu sta po dveh urah in 12 minutah ugnali ameriško-kanadsko navezo Taylor Townsend/Leylah Fernandez z 1:6, 7:6 (5), 6:1.

Tajvanka Hsieh Su-Wei in Kitajka Wang Xinyu (Foto: https://supersport.com)

Za 37-letno Hsieh je bil to peti naslov na Grand slamih, vse je osvojila v konkurenci ženskih dvojic. Trikrat je bila najboljša v Wimbledonu (2013, 2019, 2021), dvakrat pa na Odprtem prvenstvu Francije (2014). Prvič je slavila z Wang.

Enaindvajsetletna Kitajka je na Grand slamih šele tretjič nastopila med dvojicami, prvič s tajvansko partnerko, in prišla do prve lovorike. Pred tem je na OP ZDA izpadla v prvem, na OP Avstralije pa v drugem krogu.

Pri moških dvojicah sta v soboto slavila Hrvat Ivan Dodig in Američan Austin Krajicek, mešane dvojice pa sta dobila Nemec Tim Pütz in Japonka Miyu Kato.

Danes se bo Roland Garros končal z moškim finalom, v katerem se trenutno merita Srb Novak Đoković in Norvežan Casper Ruud. Ženski finale je pripadel Poljakinji Igi Swiatek, ki je za tretji naslov na pariškem pesku premagala Čehinjo Karolino Muchovo.

Vir: Tenis Slovenija, STA