Swiatek in Gauff ekspresno v četrtfinale Pariza

Poljakinja Iga Swaitek in Američanka Coco Gauff sta se na Odprtem prvenstvu Francije v Parizu ekspresno prebili v četrtfinale. Prva igralka sveta Swiatek je po vsega 40 minutah v osmini finala s 6:0, 6:0 izločila Rusinjo Anastazijo Potapovo, tretja igralka sveta Gauff pa je bila po uri igre s 6:1, 6:2 boljša od Italijanke Elisabette Cocciaretto.


Branilka naslova na drugem Grand Slamu sezone lovi svoj četrti naslov na Rolandu Garrosu. Poljakinja v osmini finala ni oddala niti igre, v četrtfinalu pa se bo pomerila z zmagovalko Wimbledona Marketo Vondroušovo iz Češke. Peta nosilka je danes s 6:4 in 6:2 izločila kvalifikantko, Srbkinjo Olgo Danilović, sicer srčno izbranko slovenskega vratarja Jana Oblaka.

“Zelo sem bila osredotočena in zbrana. Nisem gledala na rezultat, zato sem še naprej igrala svojo igro. Ne zdi se kot poletje v Evropi. Videli bomo, kakšno bo vreme, napoved ni najbolj natančna,” je po današnjem dvoboju dejala Swiatek.

Poljakinja se je sicer v drugem krogu precej namučila proti nekdanji prvi dami sveta Naomi Osaka, Japonka je imela na voljo tudi že zaključno žogico. Za Swiatek je bila to 18. zaporedna zmaga v Parizu in 16. v nizu v tej sezoni. Pred Parizom je osvojila oba peščena mastersa v Madridu in Rimu.

Tudi Gauff danes ni imela pretiranega dela, tekmici je oddala le tri igre, dvoboj pa je trajal natanko eno uro. Zmagovalka odprtega prvenstva ZDA se bo v četrtfinalu pomerila z zmagovalko dvoboja med osmo nosilko Ons Jabeur iz Tunizije in Danko Claro Tauson, 72. igralko s svetovne lestvice.

Gauff, ki je na letošnjem turnirju v drugem krogu izločila tudi Slovenko Tamaro Zidanšek, je na Rolandu Garrosu v finale prišla leta 2022, a takrat klonila proti Swiatek.

Vir: Tenis Slovenija, STA