Swiatek do naslova v Indian Wellsu

Poljska teniška igralka Iga Swiatek je zmagovalka masters turnirja WTA 1000 v Indian Wellsu z nagradnim skladom 8.299.434 evrov. Prva igralka sveta je v finalu s 6:4 in 6:0 po dobri uri igre premagala deveto igralko na svetu, Grkinjo Mario Sakkari.


Za Swiatek je do drugi naslov v Indian Wellsu po dveh letih, tudi takrat je v finalu za svojega prvega premagala Sakkari. Tudi tokratni finale je ponudil enak razplet, zmagovalka štirih turnirjev za Grand Slam pa je osvojila svoj 19. naslov na najvišji ravni in drugega letos.

V prvem nizu se je Grkinja po odvzetem servisu še vrnila v dvoboj ter najprej izenačila na 3:3 in 4:4. V odločilni igri je ubranila dve “brejk” priložnosti, a je po 44 minutah Swiatek le prišla do prvega niza. Za drugega je potrebovala le še 24 minut. Grkinji je odvzela servis že za 2:0, slednja pa si po tem ni več opomogla.

Poljakinja nadaljuje odličen niz, potem ko je januarja na Odprtem prvenstvu Avstralije izgubila že v tretjem krogu. Od takrat je zmagala na turnirju v Dohi, prišla do polfinala v Dubaju in še drugič v karieri osvojila Indian Wells.

* Indian Wells, ženske (8.299.434 evrov):
– finale:
Iga Swiatek (Pol/1) – Maria Sakkari (Grč/9) 6:4, 6:0.

Vir: Tenis Slovenija, STA