Strokovnjaki tenis Federerja ocenili za “popolnega”

Do sedaj smo videli Rogerja Federerja na igrišče stopiti trikrat in v prav toliko primerih je z njega odšel zmagovalen v treh nizih. Precej boljši od predstave v finalu Halleja, kjer je izgubil proti Borni Čoriću, so prepričani teniški strokovnjaki, ki ga še vedno postavljajo za glavnega favorita za končno slavje. Četudi na drugi strani navdušujeta Novak Đoković in Rafael Nadal.

Federer je na dobri poti v Wimbledonu (Foto: Zimbio.com)

Teniško zelenico najbolj pozna Roger Federer, o tem ni dvoma. Na tem igrišču je dobil več tekem kot kdorkoli drug, osvojil pa je kar osem naslovov. Če so bili njegov navijači razočarani s porazom proti Borni Čoriću pred dvema tednoma, Švicar v Wimbledonu deluje bolj zbran in suveren. Tim Henman je povedal: “Njegova predstava proti Lukasu Lacku je bilo skorajda popolna.” 

Federer je miren, zbran in osredotočen na novo lovoriko, pri tem pa noče porabiti preveč energije. V tekmi je storil samo 11 neizsiljenih napak, kar kaže na to, da počuti res sproščeno. Če to statistiko primerjamo z 48 winnerji, dobimo jasen odgovor, zakaj velja za favorita v vsaki tekmi, ki jo odigra. V Halleju je zabil 12 asov, v tekmi proti Lacku kar 16. Osvojil je 93 odstotkov točk na prvi začetni udarec, medtem ko je v Halleju proti Čoriću držal 87 odstotkov.

“Da igra tako agresivno, pa še vedno ohranja nizko število neizsiljenih napak! Žogice udarja čisto, kar mu bo prineslo uspeh v nadaljevanju tekmovanja,” je povedal Henman.