Številka ena moškega tenisa brez OP Avstralije

Carlos Alcaraz (Foto: FB)

Španski teniški zvezdnik in številka ena lestvice ATP Španec Carlos Alcaraz ne bo nastopil na prihajajočem Odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu. Devetnajstletnik iz Murcie si je namreč na enem od treningov poškodoval stegensko mišico in odpovedal sodelovanje na prvem Grand Slamu sezone, je sporočil na Twitterju.

Carlos Alcaraz (Foto: FB)

Zmagovalec Odprtega prvenstva ZDA v New Yorku lanskega septembra bi moral biti prvi nosilec v Melbournu, pred tem pa bi moral odigrati še ekshibicijske dvoboje v Kooyongu. Težave s poškodbami je imel že ob koncu lanske sezone, ko je moral odpovedati nastope na zaključnem turnirju osmerice najboljših.

“Ko sem bil v pripravljalnem obdobju v najboljši podobi, se mi je po naključju primerila poškodba zaradi nenaravnega giba na treningu. Tokrat sem si poškodoval stegensko mišico na desni nogi,” je mladi zvezdnik zapisal na Twitterju.

“Trdo sem garal, da bi v Avstraliji igral na najvišji ravni, na žalost pa moram zdaj odpovedati nastope. Je težko, a hkrati moram biti optimističen, okrevati ter zreti v prihodnost. Se vidimo v 2024, Avstralija,” je še zapisal.

Alcaraz je lani postal najmlajša številka ena v zgodovini tenisa za konec koledarskega leta. Postal je tudi eden najmlajših zmagovalcev turnirja za Grand Slam, ko je septembra v finalu New Yorka ugnal Norvežana Casperja Ruuda. V karieri je zbral šest turnirskih zmag, od tega pet v letu 2022.

V njegovi odsotnosti bo prvi nosilec v Melbournu, kjer se bo OP Avstralije začelo 16. januarja, njegov rojak Rafael Nadal. Šestintridesetletnik z Majorke bo tam branil lansko zmago.

Vir: Tenis Slovenija, STA