Številka 1 na svetu Alcaraz izgubil v Davisovem pokalu, Felix do velike zmage

felix davis cup 2022 16 september 1024x576 - Številka 1 na svetu Alcaraz izgubil v Davisovem pokalu, Felix do velike zmage

Felix Auger-Aliassime (Foto: Davis Cup)

Že v petek sta si Nemčija in Italija priigrali uvrstitev med najboljšo osmerico v teniškem tekmovanju za Davisov pokal, ponoči se jima je pridružila še Nizozemska. Izpadli sta Velika Britanija in Francija. Za Španijo pa je prvi igralec sveta Carlos Alcaraz, nedavni zmagovalec OP ZDA, izgubil dvoboj proti Kanadčanu Felixu Auger-Aliassimu.

felix davis cup 2022 16 september - Številka 1 na svetu Alcaraz izgubil v Davisovem pokalu, Felix do velike zmage
Felix Auger-Aliassime (Foto: Davis Cup)

V Bologni je Matteo Berrettini v 71 minutah premagal Argentinca Sebastiana Baeza s 6:2, 6:3, nato pa je Jannik Sinner ugnal Francisca Cerundola s 7:5, 1:6 in 6:3, s čimer si je Italija že zagotovila napredovanje.

Nato je italijanski par Simone Bolelli – Fabio Fognini v treh nizih izgubil v dvojicah proti dvojici Maximo Gonzalez – Horacio Zeballos.

V Hamburgu sta junaka večera postala Kevin Krawietz in Tim Pütz, ki sta v dvojicah Nemčiji priigrala odločilno točko za zmago nad Belgijo. “Večeri, kot je bil ta, še dolgo živijo v našem spominu,” je po dvoboju dejal nemški kapetan Michael Kohlmann.

Zmaga Nemčije je pomenila, da je iz nadaljevanja v skupini C že izpadla Francija.

Nastop na 50. dvoboju Davisovega pokala v domačem Glasgowu pa ni prinesel sreče Andyju Murrayju, saj je v paru z Joejem Salisburyjem tesno izgubil proti Nizozemcema Wesleyju Koolhofu in Matweju Middelkoopu.

Nizozemski par je Britanca premagal s 7:6, 6:7 in 6:3 ter se na vrhu skupine D pridružil reprezentanci ZDA. Nizozemska bo tako prvič po letu 2005 spet zaigrala med najboljšo osmerico na svetu.

V Valencii pa je Carlos Alcaraz, najmlajša številka 1 svetovnega tenisa v zgodovini, po zmagi na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku presenetljivo izgubil pred domačimi navijači. Felix Auger-Aliassime, 13. igralec sveta, je bil boljši s 6:7, 6:4 in 6:2, Španija pa je v skupini B klonila proti Kanadi.

Z zmago se je Kanada prebila na vrh skupine in jo le še en korak loči od napredovanja na finale, ki bo novembra v Malagi.

Vir: Tenis Slovenija, STA