Sedemintridesetletni Srb je pred Wimbledonom glavna neznanka v moški karavani. Zaradi poškodbe meniskusa je namreč odpovedal nastop v četrtfinalu Rolanda Garrosa, v vmesnem času pa dovolj okreval, da se je podal v All England Club, kjer zadnje dni tudi redno trenira.

Toda Beograjčan je pred dnevi dejal, da bo igral le, če bo sposoben dobiti turnir, ki ga je doslej osvojil kar sedemkrat. Z osmo zmago bi se izenačil s Švicarjem Rogerjem Federerjem.

Še en nekdanji zmagovalec Wimbledona, ki se ubada s poškodbo, je Andy Murray. Škot je moral na operativni poseg po turnirju v Queen’su, a kot pravi, hitro okreva in bo do zadnjega trenutka čakal na nastop na domačem Grand Slamu. Tega je dobil dvakrat (2013, 2016).

Oba tenisača sta bila v petek v glavnem žrebu turnirja in bosta tako najverjetneje začela dvoboje na sveti travi, kljub težavam s poškodbami.

Ob odsotnosti rojaka Rafaela Nadala je edini preostali nekdanji zmagovalec v žrebu prav branilec naslova Alcaraz. Ta je lani po preobratu Đokoviću preprečil še tretjo lovoriko na Grand Slamih v sezoni 2023. To je bil tudi edini poraz, ki ga je doživel Srb v celotni lanski sezoni na turnirjih velike četverice, saj je kasneje dobil tudi OP ZDA.

Tudi letos je Alcaraz, čeprav ne tako konstanten zaradi dolgotrajnih težav z roko, edini, ki je bil sposoben redno ustaviti Sinnerja kot najboljšega igralca sezone. Oba sta v zgornjem delu moškega žreba, tako da bi se lahko srečala že v polfinalu. Sinnerja bi lahko že v četrtfinalu čakala preizkušnja z Rusom Daniilom Medvedevim.

Na drugi strani žreba je Đoković, ob trojici najboljših pa so v širšem krogu kandidatov za visoka mesta še zmagovalci travnatih turnirjev to sezono, torej Jack Draper (Stuttgart), Avstralec Alex De Minaur (Hertogenbosch) in Američan Tommy Paul (Queen’s). Prva dva sta v spodnjem delu žreba, Paul pa je v zgornjem.

Trava ustreza tudi denimo Poljaku Hubertu Hurkaczu, sicer finalistu Halleja, ter Američanu Taylorju Fritzu, odpisati pa ni moč niti Rusa Medvedjeva, ki je lani igral v polfinalu, a bo letos na sveto travo prišel po hitrem porazu na pripravljalnem turnirju v Halleju.

Doslej pravi preboj na sveti travi še čakajo Grk Stefanos Tsitsipas (najboljši izid osmina finala), finalist Rolanda Garrosa Nemec Alexander Zverev (osmina finala), Danec Holger Rune (četrtfinale) in Norvežan Casper Ruud (2. krog). Z izjema Ruuda so vsi v spodnjem delu žreba, prav tako Hurkacz in Fritz.

Vir: Tenis Slovenija, STA