Španka Aliona Bolsova zmagovalka turnirja WTT v Kopru

Winner Aliona Bolsova of Spain and Irina Maria Bara of Romania during trophy ceremony after singles finals of ITF World Tennis tour W60 tournament in Koper, on April 23, 2023 in Bonifika, Koper / Capodistria, Slovenia. Photo by Vid Ponikvar / Sportida

V Kopru se je končal tretji letošnji turnir serije WTT v Sloveniji. Zmagovalka turnirja WTT 60 Luka Koper je postala Španka Aliona Bolsova. Njena tekmica Romunka Irina Maria Bara je v tretjem nizu predala dvoboj zaradi poškodbe. Turnir v Kopru je z nagradnim skladom 60 tisoč ameriških dolarjev drugi najmočnejši ženski turnir v Sloveniji.

Winner Aliona Bolsova of Spain and Irina Maria Bara of Romania (Photo by Vid Ponikvar / Sportida)

Romunka je v Kopru prejšnji teden nastopila tudi v pokalu BJK. Igrala je prav v zadnjem dvoboju v igri dvojic, kjer je bila slovenska dvojica Zidanšek/Juvan boljša in Slovenija se je uvrstila na zaključni turnir svetovnega prvenstva v tenisu.

Razočaranje pa je bilo teden dni kasneje vsaj delno pozabljeno. Irina Maria Bara je namreč skupaj z rojakinjo Andreeo Mitu zmagala v dvojicah, tudi današnji finale pa je začela zelo dobro. Prvi niz je dobila s 6:3. Nato pa je telo začelo kazati znake utrujenosti zaradi številnih dolgih dvobojev ta teden in Španka je uspela izenačiti. Med odmorom je Romunka zaprosila za pomoč fizioterapevta, zaradi težav z nogo pa dvoboja ni uspela zaključiti. Za Bolsovo je bila to deveta zmaga na turnirjih ITF, prva letošnja.

“Najprej bi se rada zahvalila svoji tekmici, tudi na današnjem dvoboju je igrala zelo dobro. Žal se je zgodila ta poškodba, tako da smo ga morali predčasno končati. Za mano je zelo uspešen teden. Prvič sem v Sloveniji in moram priznati, da sem v Kopru zelo uživala. Hvala vsem, ki so sodelovali pri organizaciji turnirja,” je dejala presrečna zmagovalka. Podobno je kljub porazu razmišljala tudi Irina Maria Bara. “Prejšnji teden je bil zelo naporen. Igrale smo v pokalu BJK, bile tik pred zmago, nato pa izgubile. Po porazu v dvojicah sem bila zelo razočarana, ampak to je šport. To je tenis. Ta teden je bil uspešnejši, odigrala sem številne dvoboje, zmagala tudi med dvojicami, danes pa enostavno ni šlo. Imela sem težavo z mišico in dvoboja nisem mogla nadaljevati. V Kopru sem v dveh tednih res uživala, zato bi se rada zahvalila vsem, ki so omogočili ta turnir. Če bo ta turnir v koledarju se bom rada vrnila. Čestitke pa tudi zmagovalki turnirja,” je dejala Romunka, ki je tako kot Španka ob pokalu dobila tudi darilo podjetja Vina Koper in ob tem tudi pohvalila slovenska vina. Romunskim reprezentantkam je namreč močno ostala v spominu uradna večerja v pokalu BJK, kjer so si lahko ogledali tudi vinsko klet podjeta Vina Koper.

Naslednji turnir WTT bo čez mesec dni na Otočcu.

ITF – WTT PRO
W60 Koper
(Slovenija, pesek, zunaj)

POSAMEZNO

Polfinale
Bolsova A. (Špa/7) – Cristian J. A. (Rom/10) 6 : 2, 6 : 1.
Bara A. (Rom) – Mitu A. (Rom) 3 : 6, 7 : 5, 6 : 4.

Finale: Bolsova A. (Špa/7) – Bara A. (Rom) 3 : 6, 6 : 2, 4 : 1.

DVOJICE

Finale:
Bara I. M./Mitu A.
– Lamens S./Mcphee

Vir: Tenis Slovenija