Španec odpovedal nastop v Rimu

Carlos Alcaraz ima za sabo nekaj odličnih tednov. V prejšnjem, za svoj rojstni dan, si je podaril najlepše darilo. Zmagal je na turnirju serije Masters v Madridu, nato pa je teniški svet čakal, če bo zaigral še v Madridu. Pred Roland Garrosom se je pametno odločil počivati.

rome 2019 thursday - Španec odpovedal nastop v Rimu
ATP Rim (Foto: ATP)

Mladi Španec kljub rosnim 19 letom kaže izjemno veliko zrelosti. To dokazuje tudi njegova odločitev, da preskoči Masters v Rimu, kajti bržkone bi lahko igral, a noče ničesar tvegati pred Roland Garrosom, kjer bo eden izmed glavnih favoritov. V tekmi proti Nadalu je grdo padel in si poškodoval gleženj.

Vse to je botrovalo k temu, da je danes sporočil novico o neudeležbi. Njegove tekme od četrtfinala naprej so vse trajale več ur, nekatere so presegle tudi minutažo treh ur. V finalu je sicer deloval sveže, a kaj veliko mu proti nerazpoloženemu Zverevu ni bilo treba storiti .

“Zaradi padca v tekmi proti Nadalu, sem imel težave z gležnjem. Zjutraj je bilo zatečeno. Imel sem tudi žulj na stopalu, ki je bil malo okužen. Težko sem hodil. Kljub vsemu se veselim drugega Grand Slama sezone. Bolje je, da počijem in v Pariz pridem 100-odstotno pripravljen.”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.