Španci zadnji polfinalisti Davisovega pokala

Španija v Davisovem pokalu (Foto: Davis Cup)

Španska teniškega reprezentanca se je po zaslugi zmage med dvojicami kot zadnja uvrstila v polfinale prenovljenega Davisovega pokala, ki poteka v Madridu. Zmago v dvojicah proti Argentincema Maximu Gonzalezu in Leonardu Mayerju sta s 6:4, 4:6 in 6:3 dobila prvi igralec sveta Rafael Nadal in Marcel Granollers.

Španija v Davisovem pokalu (Foto: Davis Cup)

Točko za vodstvo Argentine je prispeval Guido Pella, ki je bil s 6:7 (3), 7:6 (4) in 6:1 boljši od Pabla Carrena Buste, nato pa je prvi igralec sveta Rafael Nadal gladko s 6:1 in 6:2 odpravil Diega Scwartzmana.

“Posamični dvoboj sem odigral dobro, zmago med dvojicami pa je odločilo nekaj žog, saj je bila tekma zelo tesna. To je odlična zmaga, ampak nimamo časa za uživanje v njej, moramo počivati, saj bo jutri znova težko,” je po koncu povedal Nadal.

Špance čaka polfinalni obračun z Britanci, Kanadčani pa se bodo pomerili z Rusi.

 

Rusi drugi polfinalisti Davisovega pokala

V drugem četrtfinalnem obračunu Davisovega pokala je Rusija z 2:1 premagala Srbijo. Dvoboj je bil izenačen do konca, odločila ga je podaljšana igra dvojic, v kateri sta Andrej Rublev in Karen Khachanov proti Viktorju Troickemu in Novaku Đokoviću ubranila tri zaključne žoge in zmagala s 6:4, 4:6 in 7:6 (8).

V posamičnih dvobojih je najprej Rublevv s 6:1 in 6:2 premagal Filipa Krajinovića, drugi igralec sveta Đoković pa je bil s 6:3 in 6:3 boljši od Khachanova. Rusija, ki lovi svojo tretjo zmago v pokalu, najboljša je bila v letih 2002 in 2006, se bo v polfinalu pomerila s Kanado.

V polfinalu Davisovega pokala tudi Britanci

Britanska teniška reprezentanca se je kot tretja uvrstila v polfinale Davisovega pokala v Madridu. Zmago proti Nemcem si je zagotovila že pred igro dvojic, saj je dobila oba posamična dvoboja.

Kyle Edmund je s 6:3 in 7:5 premagal Philippa Kohlschreiberja, Daniel Evans pa je bil s 7:6 (5), 3:6 in 7:6 (2) boljši od Jana-Lennarda Struffa.

Na drugi tekmi med Španijo in Argentino je izid izenačen. Točko za vodstvo Argentine je prispeval Guido Pella, ki je bil s 6:7 (3), 7:6 (4) in 6:1 boljši od Pabla Carrena Buste, nato pa je prvi igralec sveta Rafael Nadal gladko, s 6:1 in 6:2 odpravil Diega Schwartzmana. Zmagovalca bo tako odločala igra dvojic, za Špance bosta igrala Marcel Granollers in Feliciano Lopez, za Argentino pa Maximo Gonzalez in Leonardo Mayer.

Vir: Tenis Slovenija, STA