ŠOKANTNA NOVICA IZ AVSTRALIJE: Đoković deportiran, Hawke mu je preklical vizo!

Alex Hawke naj bi preklical vizo Novaka Đokovića, kar pomeni, da bo Srb deportiran iz Avstralije.

novak djokovic - ŠOKANTNA NOVICA IZ AVSTRALIJE: Đoković deportiran, Hawke mu je preklical vizo!
Novak Đoković (Foto: Profimedia)

Pet dni smo čakali na odločitev, pa čeprav je vmes sodnik presodil, da Novak Đoković ostane v Avstraliji in se lahko pripravi na prvi Grand Slam. Srb je nemudoma odšel na trening, uvrstili pa so ga tudi v uradni žreb. V prvem krogu bi se moral pomeriti proti Miomiru Kecmanoviću. Zdaj pa srbski mediji poročajo, da je minister za imigracije Alex Hawke storil tisto, česar smo se bali.

Lastnoročno je preklical njegovo vizo, kar pomeni, da bo moral zapustiti kontinent. Več uradnih informacij še čakamo.

Alex Hawke je izkoristil svojo ministrsko moč in navkljub odločitvi sodišča razveljavil Đokovićev vizum: “Danes sem izkoristil svoje pooblastilo, da prekličem vizum, ki ga ima gospod Novak Đoković zaradi zdravstvenih razlogov in ustaljenega reda, na podlagi tega, da je to v javnem interesu.”

Zdaj bi morala slediti deportacija najboljšega tenisača na svetu, ki bi mu lahko posledično tudi prepovejo vstop v Avstralijo za naslednja tri leta. A Đokovićevi odvetniki bodo zagotovo hitro vložili pritožbo, s katero bi lahko zadržali deportacijo.

Prvi tenisač sveta je že vse od izbruha pandemije covida-19 izražal pomisleke zoper cepljenje in dal vedeti, da ne bo razkril svojega cepilnega statusa, ki je predpogoj za vstop v Avstralijo. V sodelovanju z Tennis Australia, ki organizira OP Avstralije je Đoković pridobil zdravniško izjemo, ki sta jo potrdila dva ločena zdravniška odbora na podlagi anonimiziranih podatkov.

V četrtek, 6. januarja, je Đoković priletel v Avstralijo, a ga je mejna policija zavrnila, saj naj ne bi predložil ustreznih dokazov, s čimer bi podkrepil navedbe v prošnji za sicer že oddobreni vizum. Sledil je pripor v azilnem domu in kratek sodni postopek pred prizivnem sodišču, ki je odločilo, da mejna policija ni postopala v skladu s pravili.

271520716 966507200649487 3116843791039394450 n 1 - ŠOKANTNA NOVICA IZ AVSTRALIJE: Đoković deportiran, Hawke mu je preklical vizo!

Kaj o aferi Đoković menijo v Srbiji, je v Odmevih poročal dopisnik RTV Slovenija iz Beograda Boštjan Anžin: “Še posebej tabloidi so polni tega, vso krivdo valijo na druge, ne na Đokovića, vsi so, tako pišejo srbski mediji, proti njemu in proti Srbom.” 

Video si lahko ogledate TUKAJ.