Slovo Ferrerja s porazom v tretjem krogu proti prijatelju

Še en turnir in David Ferrer bo pomahal v slovo tenisu. 37-letni Španec bo zadnje tekme na turneji odigral v Madridu.

David Ferrer (Foto: Tennisworldusa.com)

Sam je izjavil, da bi najraje poslednji obračun odigral proti Rafaelu Nadalu. To se je skorajda uresničilo, le da sta se pomerila v Barceloni. Mlajši izmed tenisačev je slavil s 6:3 in 6.3. V 19-letni karieri je bivši 3. igralec sveta nabral 27 ATP turnirjev, vključno z Masters krono leta 2012 v Parizu.

Leta 2013 je dosegel edini Grand Slam finale, in sicer v Parizu, kjer je izgubil proti Rafaelu Nadalu. Prav tako je dosegel polfinale v Avstraliji (2011 in 2013), polfinale v ZDA (2007, 2012) in četrtfinale v Wimbledonu (2012 in 2013).

Upa, da bo postal kapetan reprezentance. “Zelo ponosen bi bil, če bi postal kapetan ekipe Davisovega pokala,” je povedal. “Razumem, da je to še daleč stran. Najprej moram trenirati profesionalne tenisače, nato pa bom imel priložnost.” 

Nadal je bil zadovoljen z zmago. “Ta zmaga je bila pomembna zame. Včeraj sem imel težko tekmo, danes pa sem stopil korak naprej z veliko več energije.” Ta ga je ponesla tudi do zmage proti JANU-Lennardu Struffu, sedaj pa ga čaka Dominic Thiem.

Nadal and Ferrer Locked In A Bruising Battle In Barcelona 2019

Two warriors going at it 💪Watch Rafa Nadal and David Ferrer live on Tennis TV 👊Barcelona Open BancSabadell – Trofeo Conde de Godo

Objavil/a ATP Tour dne Četrtek, 25. april 2019