Slovenska moška reprezentanca je v Ulcinju premagala Moldavijo z 2:1 in se tako vrača v svetovno skupino II Davisovega pokala. Tako kot včeraj s Črno Goro je tudi danes odločala igra dvojic. Med posamezniki je Sloveniji točko priigral Sebastian Dominko.

Prav visokorasli Dominko je tudi danes odigral prvi dvoboj. Včeraj je proti tekmecu iz Črne gore izgubil, danes pa je bil boljši od 40-letnega Andreija Gorbana. Rezultat je bil 6:2 in 6:3.

V drugem dvoboju smo v ekstremnih vremenskih razmerah spremljali pravo dramo. Tekmec Bora Artnaka je bil Ilija Snitari. Artnak je prvi niz izgubil, drugega pa dobil s 6:0. V tretjem je imel kar dve zaključni žogi, a je na koncu moral priznati poraz. Tretji niz se je končal po podaljšani igri.

Zmagovalca je tako kot včeraj določila igra dvojic. Skupaj sta zaigrala Sebastian Dominko in Jan Kupčič. Slovenca sta bila boljša in tako naši reprezentanci zagotovila napredovanje. “Super igra. Super zmaga. Celotno tekmovanje smo doživljali vzpone in padce. Tako, da smo res veseli. Cilj je dosežen. Upam, da bo naslednjič še boljše,” sta družna rekla Dominko in Kupčič.

“Za nami je peklenski teden. Doživeli smo vse, kar lahko ponudi Davisov pokal. Vzponi in padci. Vsak je naredil kakšno napako, ampak vsak je tudi prispeval h končnemu uspehu. Bogatejši smo za pomembno izkušnjo. Ta rezultat nam daje nek dober zalet za naprej. Bo pa vsak igralec in tudi jaz kot selektor moral še marsikaj spremeniti, se izboljšati, da bodo na koncu rezultati boljši,” je rekel kapetan Grega Žemlja.

Davisov pokal, regionalna skupina III
(Ulcinj, Črna Gora)

Dvoboj za napredovanje, 22.6.

SLOVENIJA – MOLDAVIJA 2 : 1

Dominko S. : Gorban A. 6 : 2, 6 : 3.

Artnak B. : Snitari I. 4 : 6, 6 : 0, 6 : 7(4).

Dominko S./Kupčič J. – Cazac I./Cium 6 : 3, 6 : 3.

Vir: Tenis Slovenija