Slovenec Marino Kegl peti najboljši na OP Avstralije za gluhe

Najboljši slovenski gluhi teniški igralec Marino Kegl je na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu za gluhe v posamični konkurenci osvojil peto mesto, so sporočili iz krovne Zveze za šport invalidov – Slovenskega paralimpijskega komiteja. Kegl je bil tretji v svoji skupini, po zmagi nad Ekvadorcem Andresom Vazquezom pa je bil peti.

Marino Kegl se je v Avstraliji predstavil tako v posamični konkurenci kot tudi v dvojicah.

Osem povabljenih igralcev na OP Avstralije so z žrebom razdelili v dve predtekmovalni skupini. Kegl je v skupini A igral z Indijcem Prithvijem Sekharjem, Francozom Olivierjem Gravom in Britancem Esahom Hayatom.

Z Indijcem je izgubil v dveh nizih, s Francozom je klonil v treh nizih, v tretji tekmi pa je premagal Hayata s 7:5, 6:4. V zadnji tekmi posamičnega dela je igral še proti Ekvadorcu Vazquezu, ki je bil tretji v skupini B. Slovenski igralec je zmagal s 3:6, 6:3, 10:4 in tako zasedel končno peto mesto.

Zmagovalec turnirja je postal Indijec Sekhar, ki je v finalu s 6:1 in 6:3 ugnal Madžara Gaborja Matheja. 

V dvojicah se je Kegl predstavil z Gravejem. Francosko-slovenska naveza je izgubila z dvojico Sekhar/Flindell, premagala pa par Laurent/Vazquez. V tretji tekmi sta Kegl in Grave klonila proti Hayatu in Matheju.

Letos Kegla od večjih tekmovanj po Melbournu čaka še evropsko prvenstvo v Beljaku, gluhi teniški igralci pa se bodo premierno merili tudi na odprtem prvenstvu Francije.

Vir: STA, Tenis Slovenija